rugzaktrips vakantie

De bezienswaardigheden en dagtrips van Marrakech.

De grote attractie van Marrakech is de Medina, de historische binnenstad. Veel huizen en de stadsmuur rond de Medina zijn met rode leem gebouwd. De kleur van de leem gaf de stad de bijnaam Rode Stad.

De Medina van Marrakech ligt tussen de rode stadsmuren. Hier kun je uren dwalen door de smalle straatjes en de nog kleinere steegjes van de oude stad.

foto

In de avond is er veel te doen op het plein Djema el-Fna in de Medina van Marrakech.

De Medina van Marrakech

In de kleine straatjes van de Medina zijn kleine winkels en werkplaatsen waar je lokale producten van leer, koper, hout, goud en zilver kunt kopen.

Het plein Djema el-Fna in het centrum van de Medina, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Iedere avond is het hier gezellig druk op het plein. Er zijn eetstalletjes, acrobaten, slangenbezweerders, dansers en waarzeggers.

Uitgaan in Marrakech

Het plein Djema el-Fna is in de avond met haar vele straatartiesten en eetstalletjes natuurlijk een prachtige plaats om goedkoop uit te gaan.

Buiten de muren van de Medina liggen de breed opgezette wijken Gueliz en Hivernage waar je luxueus kunt overnachten en uitgaan.

Deze wijken, ook wel Ville Nouvelle genoemd, zijn aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd. Hier vind je brede boulevards met terrasjes, restaurants, mooie winkels en de luxe hotels.

Winkelstraat in Marrakech

Een winkelstraat in het centrum van Marrakech

Dagtrips vanuit Marrakesh.

Marrakesh ligt aan de voet van de bergen en met een uur in de auto zit je er midden in. In de bergen zie je prachtige vergezichten en kleine bergdorpjes. Ook zijn er vanuit Marrakech mooie plekken te vinden in de Sahara.

In Marrakech kun je in veel winkeltjes dagtrips boeken naar het Atlas Gebergte of naar de Sahara. Je reist dan in een 4x4 terreinwagen (6 personen) of in een mini bus (14 personen).

Boek een dagtrip vanuit Marrakesh.

Kaart omgeving Marrakech

Reizen rond Marrakech

Hiken in het Atlas Gebergte.

Er loopt een mooie Hiking Trail op de hoogste bergtop van Noord Afrika, de Toubkal. Bij het bergdorpje Imlil eindigt de weg en kun je verder de berg oplopen via smalle paden. Je kunt er overigens ook gidsen en muildieren huren.

De film Seven Years in Tibet is hier gedeeltelijk opgenomen. Als je in Imlil wilt overnachten kan dat in Hotel Kasbah du Toubkal. Het is ook een restaurant met een terras met een prachtig uitzicht.

Boek een dagtrip vanuit Marrakech.

waterval in het Atlasgebergte

De watervallen van Ouzoud liggen ongeveer drie uur rijden van Marrakech

De watervallen van Ouzoud

De watervallen van Ouzoud liggen in een prachtig gebied in het Atlas Gebergte. Het is vanuit Marrakech ongeveer drie uur rijden naar de watervallen. Bij de meer dan 700 meter hoge watervallen leven apen.

Er zijn in de buurt Berberdorpen en je kunt er in een landschap van olijfbomen wandelen. Als je wilt kun je bij de watervallen overnachten in de herberg Riad Cascades d´ Ouzoud.

Je kunt in de herberg op een terrasje bij de watervallen zitten.

Een dagtrip naar de Sahara

De Sahara ligt ongeveer drie uur rijden van Marrakech. Als je de Sahara wilt zien kun je een dagtrip maken naar Ait Benhaddou, een beroemd fort aan de zoutroute dat in meer dan 20 films gebruikt wordt.

Één van de populairste attracties van Marokko is een rit op een kameel, eigenlijk een dromedaris, rond zonsondergang in de woestijn. Vanuit Marrakech en Fes is de woestijn Erg Chebbi met de bus te bereiken.

Woestijntochten in de Sahara

kaartjes Dagtrips vanuit Marrakesh.
Ait Benhaddou in de Sahara

Ait Benhaddou in de Sahara, ongeveer drie uur rijden van Marrakech.

De badplaats Essaouira

De badplaats Essaouira ligt ongeveer drie uur rijden van Marrakech. De badplaats heeft het hele jaar door een aangename temperatuur van rond de 20 C.

Het strand is populair bij windsurfers en bij liefhebbers van vis. De badplaats heeft een mooie Medina met kleine straatjes en veel leuke winkeltjes. Dus als het heet is in Marrakech kun je in Essaouira afkoelen.

Overnachten in de badplaats Essaouira

kaartjes Vervoer, rondleidingen en dagtrips van Marrakesh.