rugzaktrips vakantie

Reizen in Zürich.

Het vliegveld van Zürich is het grootste vliegveld van Zwitserland. Vanaf het vliegveld reis je gemakkelijk door naar het centrum van de stad. Ook met de trein kun je snel en gemakkelijk naar Zürich reizen.

Naast bussen, trams, stadstreinen en bootbussen is er in Zürich ook een kabelbaan.

Zwitserland.

Zwitserland

Met het vliegtuig naar Zürich.

Vanuit Nederland vertrekken er rechtstreekse vluchten van KLM, EasyJet en Swiss Airlines vanaf Schiphol naar Zürich. Als je vanaf de vliegvelden van Duitsland wilt vliegen kun je een vlucht van Lufthansa nemen vanuit Düsseldorf of Hamburg. Een vlucht naar Zürich duurt ongeveer anderhalf uur.

Het vliegveld Luchthaven Zürich (Flughaven Zürich) ligt maar 13 km van Zürich. Op het vliegveld is een treinstation en je kunt met de bus of de tram naar het centrum van Zürich.

Overnachten in Zürich.

Overnachten

Met de trein vanaf het vliegveld.

Onder Terminal B ligt een ondergronds treinstation. Naast de intercity treinen vertrekt er ook elke 10 minuten een regionale trein naar het centraal station van Zürich.

Vanaf het centraal station van Zürich is iedere uithoek van Zwitserland in een paar uur met de trein te bereiken. Er vertrekken vanaf het centraal station rechtstreekse treinen naar bijvoorbeeld Bern, Luzern en Bazel.

Een extra service van de Zwitserse spoorwegen is de check-in service. Op 50 treinstations in Zwitserland kun je bij het loket voor een groot aantal vliegtuigmaatschappijen inchecken.

Veilig je bagage meenemen.

Je handbagage in het vliegtuig.

kaartjes voor dagtrips vanuit Zürich.

De bussen en trams op het vliegveld

Behalve treinen vertrekken er vanaf de luchthaven ook bussen en trams naar het centrum van Zürich. Ook vertrekken er bussen naar populaire regio's in Zwitserland. Zelfs in de nacht rijden er bussen.

In de winter zijn er speciale wintersportbussen naar Arlbreg, Davos en Laax.

Het busstation ligt achter de parkeergarage van het vliegveld.

Trams Zürich

Trams op de Paradeplatz in Zürich.

Taxi's en autoverhuur op het vliegveld

Als je in Zürich of Luzern moet zijn kun je op het vliegveld ook een taxi of shuttlebus reserveren. Je wordt dan met je bagage voor je hotel afgezet. De rit van het vliegveld naar het centrum van Zürich duurt ongeveer 40 minuten.

Taxi's en shuttlebussen.

Autoverhuur op het vliegveld.

Reizen met de trein vanuit Nederland.

Zürich is gemakkelijk per trein te bereiken. Vanuit Amsterdam vertrekken er treinen naar Zürich en vanuit Duitsland rijden er verschillende hogesnelheidstreinen naar de Zwitserse stad. Zelf de Franse TGV doet Zürich aan.

In Zürich komen alle internationale treinen aan op het belangrijkste treinstation, Hauptbahnhof Zürich. Op het treinstation Hauptbahnhof Zürich stoppen ook de meeste regionale treinen. Deze verbinden Zürich met Bern, Basel en andere steden in Zwitserland.

Vanaf het treinstation kun je gemakkelijk verder reizen in Zürich met de bus, tram of stadstreinen.

Reizen met de trein naar Zwitserland.

Reizen met de bus vanaf Zürich.

Er rijden regionale en nationale bussen vanaf het busstation in het centrum van Zürich. Ook komen op dit busstation de internationale bussen van bijvoorbeeld Flixbus aan.

Het busstation ligt pal naast het belangrijkste treinstation van Zürich. Vanaf dit treinstation kun je gemakkelijk en snel verder Zwitserland in reizen. Ook rijden er rechtstreekse treinen van en naar het vliegveld.

Zwitserland

Nuerensdorf in de buurt van Zürich

Reizen in Zürich.

Koop je kaartjes bij een automaat of bij één van de kiosken. Een kaartje is geldig op alle vormen van openbaar vervoer binnen de stad Zürich. De veerboten op de rivier en het meer accepteren hetzelfde kaartje.

Als je een dag veel binnen Zürich reist kun je het beste een dagkaart kopen. Je kunt ook het stedenpasje, de Zürich CARD, kopen voor ongeveer 30 euro.

Zwitserland

Reizen met de trein: Swiss Pass of Interrail.

Als je niet alleen Zürich maar ook andere plekken van Zwitserland met de trein wilt bezoeken kun je het beste een Swiss Pass aanschaffen. Met de Swiss Pass reis je een stuk goedkoper door Zwitserland en je kunt met het pasje ook gebruik maken van het openbaar vervoer in Zürich. Dus geen gedoe meer met zones en je hoeft met een Swiss Pass niet iedere dag een nieuw kaartje te kopen.

Je kunt ook kiezen voor een Interrail One Country Pass. Vanaf ongeveer € 146 reis je drie dagen met de trein over de mooiste treinroutes van Europa. Je moet binnen een maand de drie dagen gebruiken zodat je meerdere dagen op één plaats kunt blijven voordat je verder reist.

Reizen met de trein naar Zwitserland.