rugzaktrips vakantie

De vliegvelden bij Parijs.

Paris Charles de Gaulle Roissy is het bekendste vliegveld van Parijs. Daarnaast wordt vanaf Nederland ook op Paris Orly gevlogen.

Hieronder vind je informatie over bussen en treinen die vanaf deze vliegvelden vertrekken en over de hotels en autoverhuurders op deze vliegvelden.

Low budget in Parijs

Het centrum van Parijs.

Vliegvelden Parijs

De vliegvelden bij Parijs

Aeroport Charles de Gaulle Roissy (CDG)

Het vliegveld Charles de Gaulle ligt circa 25 km van het centrum van Parijs

Vliegveld Paris Orly (ORY

Het vliegveld Paris Orly ligt 14 km van het centrum van Parijs

Vluchten naar Parijs.

Overnachten in Parijs.

Overnachten

Aeroport Charles de Gaulle Roissy (CDG)

Bereikbaarheid van het vliegveld:

  • Met de trein
    Het vliegveld heeft twee stations, Aéroport Charles de Gaulle 1 en Aéroport Charles de Gaulle 2. De laatste trein vertrek en komt aan rond middernacht.
  • Met de bus
    Vanaf het vliegveld vertrekken zeer veel bussen naar het centrum van Parijs en naar de stations van Parijs. Een rit kost ongeveer 15 euro.
    Er is een Airport Shuttle die je van het vliegveld naar je bestemming in het centrum van Parijs kan brengen.

Vanaf terminal 2 rijdt er een bus rechtstreeks naar Disneyland Paris.

Reserveer een taxi of shuttlebus.

De hotels bij Aeroport Charles de Gaulle.

Rondom het vliegveld liggen veel hotels. Zo kun je vlakbij terminal 3 overnachten in het Novotel Paris Charles de Gaulle Airport Hotel en het goedkopere hotel Ibis Styles Paris CDG Airport Roissy.

Enkele luxueuze hotels bij het vliegveld zijn het CitizenM Hotel, het Merriot Hotel en het Hilton Hotel. Bij Terminal 2 ligt het is voordeliger Mercure Hotel.

Als je alleen wilt overstappen op het vliegveld kun je in het Transit gedeelte blijven en in het Yotelair Hotel overnachten.

De hotels in de buurt van het vliegveld.

Vliegveld Paris Orly (ORY)

De bereikbaarheid van het vliegveld van en naar Parijs.

Er vertrekken de hele dag door bussen vanaf de terminals 1 en 2 van en naar het centrum van Parijs en naar een aantal treinstations.

Ook rijdt er tussen 7.00 uur en 23.00 uur ieder half uur een Air France bus naar vliegveld Charles de Gaulle.

Je kunt ook vanaf de twee terminals met de shuttle-trein Orlyval naar het plaatsje Antony Hauts-de-Seine reizen. Hier kun je met de RER-trein verder reizen naar Parijs.

Reserveer een taxi of shuttlebus

Met de Orlyval trein naar een RER station.

Er is een station bij de twee terminals met een shuttletrein, de Orlyval. Deze trein rijdt tussen de twee terminals en naar het RER-station van Antony Hauts-de-Seine. Bij dit station kun je overstappen op de metro naar het centrum van Parijs

Er gaat iedere vier tot zeven minuten een shuttletrein. De rit tussen het vliegveld en Antony Hauts-de-Seine duurt ongeveer 35 minuten. Tussen de terminals reis je gratis maar voor de rit naar de plaats Antony Hauts-de-Seine moet je een kaartje kopen.

Het openbaar vervoer van Parijs

De hotels bij het vliegveld Paris Orly (ORY).

Vlakbij vliegveld Orly liggen enkele hotels. Enkele goedkope hotels in de buurt zijn het Campanile Roissy-Aéroport CDG hotel en het Campanile hotel.

Er zijn verder luxueuze hotels van Sheraton, Novotel, Ibis en Pullman.

De hotels bij Paris Orly (ORY)