rugzaktrips vakantie

Openbaar vervoer in Helsinki, Finland.

In de binnenstad van Helsinki kun je met de tram, bus, metro, veerboot, fiets en trein reizen. Goedkoper dan het openbaar vervoer zijn de fietsen die je in het centrum kunt huren.

Vanaf het vliegveld van Helsinki kun je het beste met de shuttlebus naar het centrum reizen. Vanuit de haven van Helsinki vertrekken veerboten.

Het vliegveld van Helsinki.

Vanaf het vliegveld Helsinki-Vantaa Airport (HEL) is Helsinki met de trein te bereiken. De trein rijdt in 30 minuten van het vliegveld naar het centraal station van Helsinki. Vanaf het vliegveld van Helsinki rijden ook bussen naar het station van Helsinki, naar Tampere en naar Turku.

De luchtvaartmaatschappijen KLM en Finnair hebben rechtstreekse vluchten tussen Schiphol Airport en Helsinki Airport.

Vervoer vanaf het vliegveld.

Overnachten in Finland.

overnachten

De tram, de bus en de metro.

De trams rijden voornamelijk in het centrum van Helsinki. Wie de rest van de stad wil ontdekken zal voor de bus moeten kiezen want de metro is niet zo groot. De tram doorkruist het hele centrum en wie tramlijn 3T neemt krijgt een mooie rondrit door de stad.

Bussen richting het noordelijk en oostelijk gedeelte van Helsinki vertrekken vanaf het centraal station. Wie naar het westelijk gedeelte van Helsinki wil reizen kan de bus daar naartoe op het ondergrondse busstation naast metrostation Kaampi nemen.

Er is wel een metrolijn die vanaf het centrum naar de oostelijk buitenwijken rijdt. Deze metrolijn stopt vlakbij de camping van Helsinki, Rastila. De metro rijdt in de andere richting naar de stad Espoo.

Rijden in de nacht

Voor vervoer in de nachts door Helsinki ben je voornamelijk aangewezen op prijzige taxi's. Nachtbussen rijden alleen in de weekends en op feestdagen. Ook is de dienstregeling dan beperkt.

Reizen met een veerboot.

Er zijn bij Helsinki veel eilanden. De veerboten liggen in de haven in de binnenstad.

De veerboten vanuit Helsinki.

Kortingskaarten voor het openbaar vervoer in Helsinki.

De goedkoopste en gemakkelijkste manier van rondreizen in Helsinki is met een Helsinki Card of een Helsinki Regio Card. Met de Helsinki Card heb je naast gratis openbaar vervoer en Hop-on Hop Off bussen en boten ook korting op musea en andere bezienswaardigheden in Helsinki.

kaartjes Je kunt de Helsinki Card online bestellen.

Fietsen in Helsinki.

Wie in Helsinki niet van het openbaar vervoer gebruik wil maken kan een fiets gebruiken. Door de stad verspreid zijn dockingstations waar je voor ongeveer 5 euro per dag of 10 Euro voor zeven dagen een fiets kunt huren.

Let er wel op dat sommige fietspaden, vooral in het centrum, niet over de weg maar over de stoep gaan!

Fietsenverhuur in Helsinki, Espoo en Vanta.

Goedkoop overnachten in Helsinki.