rugzaktrips vakantie

Low budget in Cannes: shoppen en restaurants.

In Cannes kun je redelijk goedkoop overnachten, shoppen en uit eten gaan als je goed oplet waar je een hotel, restaurant of winkel zoekt. Uiteraard is Boulevard de la Croisette niet de plaats waar je koopjes kunt verwachten.

Ongeveer tien minuten lopen van het strand liggen rond het station de goedkope hotels, kleine bistro's en niet te dure winkels.

De Côte d'Azur.

Cannes Cote Azur

Leuke plaatsen rond Cannes.

De winkelstraten van Cannes.

Cannes is een stad waar je veel luxe zult aantreffen. Vooral in de omgeving van Boulevard de la Croisette en haar zijstraten vind je alles wat je als toekomstig Jetsetter nodig zou kunnen hebben. Designer kleding, kunst, juwelen en natuurlijk een nieuwe Rolex.

Er is in de luxueuze winkelgalerij tussen de boulevard en Rue d'Antibes zelfs een winkel met speelgoed voor je bodyguard.

Als je toch wat minder geld te besteden hebt kun je het beste je inkopen iets verder van de kust doen.

Leuke winkelstraten in Cannes.

De meest bekende winkelstraat van Cannes is Rue d'Antibes. Hier vind je de bekende merkenketens als Zara, Fnac, Mango, Esprit, Madura en Diesel.

Het grote warenhuis Galeries ligt in een zijstraat van de Rue d'Antibes op de Rue du Maréchal Foch.

De lange maar smalle winkelstraat Rue Meynadier loopt evenwijdig aan de haven. Het is een sfeervolle winkelstraat met veel kleine winkels en boetiekjes.

Op zondag mogen de winkels aan de Franse Rivièra open zijn. Ook in Cannes zijn de meeste winkels in het toeristische centrum geopend.

Marches Forville.

De Marché Brocante op maandag in de markthal Marches Forville.

Marches Forville

Foto's van Marches Forville.

winkelstraten

Foto's van de winkelstraten.

Cannes Centrum

Foto's van het centrum van Cannes

Le Suquet

Foto's van Le Suquet.

De markt van Cannes.

De belangrijkste markt van Cannes is Marches Forville. De markthal ligt vlakbij het busstation en het oude centrum van Cannes, Le Suquet.

Behalve op maandag is hier iedere ochtend tot 13:00 uur een kleurrijke groente- en fruit- en vismarkt. Rondom de markt kun je goedkoop en lekker eten in de diverse bistro's.

In de zomer is er op maandag in de Marches Forville een rommelmarkt met veel antiek en curiosa. Deze Marché Brocante is tot 18:00 uur geopend.>

markthal Cannes

De belangrijkste markt van Cannes: Marches Forville.

Andere markten in Cannes.

Niet ver van het station van Cannes vind je een andere groente en fruitmarkt. Deze markt, Marché Gambetta, vindt iedere dag plaats tot 13:00 uur.

In de wijk rondom Marché Gambetta zijn veel goedkope restaurants en winkels.

De restaurants en bistro's van Cannes.

Net zoals voor hotels in Cannes geldt, geldt het ook voor de restaurants in Cannes: Blijf uit de buurt van Boulevard de la Croisette als je low budget reist. Er is bij de jachthaven tegenwoordig overigens wel een Mac Donalds.

De goedkoopste restaurants vind je in de omgeving van het station zoals in de winkelstraten Rue Hoch, Rue Jean Jaures en Rue Marceau.

Aan de andere kant van Cannes kun je goedkoop eten in de kleine restaurants in de buurt van de Forville Markt.

De restaurants van Le Suquet.

In de avond kun je naar één van de sfeervolle restaurants in de oude wijk Le Suquet gaan. Le Suquet ligt op een heuvel bij de haven. Hier ligt het oorspronkelijk Cannes uit de tijd dat het nog een vissersdorp was.

Het is er echter wel toeristisch en een pizza is hier misschien niet zo goedkoop als bij het station maar Le Suquet is 's avond prachtig om te zien.

winkelstraat in Cannes

De Rue Meynadier is een leuke winkelstraat in Cannes met kleine winkels.

Leuke plekjes voor een picknick in Cannes.

Als je heel goedkoop wilt lunchen kun je vers eten kopen op de markt en het bij de jachthaven opeten. De markthal Marches Forville ligt maar een paar minuten lopen van de haven van Cannes.

De markthal ligt naast Le Suquet dus je kunt ook door de smalle straatjes de heuvel oplopen. Boven is een parkje met een prachtig uitzicht over Cannes.

Een derde mogelijkheden is om naast het congresgebouw en het casino aan het strand te gaan zitten om te picknicken.