rugzaktrips vakantie

Goedkoop uit eten in Praag.

Overal in Praag vind je tegenwoordig de bekende Turkse, Libanese, Chinese, Japanse, Franse restaurants. Als je naar de wat minder hippe restaurants gaat kan eten in Praag nog heel goedkoop zijn.

Hieronder vind je wat tips om een goedkoop restaurant in Praag te vinden.

Uit eten in Praag

De tijd dat je in Praag alleen kon kiezen uit een goedkope vette goulash met aardappelen of rijst is al weer enige tijd voorbij.

In Praag vind je behalve lokale restaurants tegenwoordig ook Turkse, Libanese, Chinese, Japanse, Franse restaurants en de bekende fastfood ketens ontbreken ook niet. Net zo gevarieerd als de gerechten zijn tegenwoordig ook de prijzen in Praag. Je vindt er nog steeds goedkope restaurants maar er zijn ook hippe restaurants met minder hippe prijzen.

Enkele tips om voordelig te eten

Let erop dat op de menukaart de prijs is vermeld en er beschreven is wat je er precies voor krijgt. Als dit niet het geval is, schroom dan niet om het de ober te vragen. Anders kan het voorkomen dat zelfs het zout en peper op tafel in rekening wordt gebracht. Ook het verplichte broodmandje met boter op tafel kan in rekening gebracht worden als je er gebruik van maakt!

Net als in de meeste steden geldt ook in Praag dat je voor goedkope restaurants buiten het toeristische centrum moet zijn.

Al een paar straten buiten het toeristisch centrum vind je lokale restaurants met hele schappelijke prijzen. Een aanrader zijn de restaurants in de Joodse buurt Josefov.

Tips om te voorkomen dat je wordt afgezet.

Ga in Praag eens eten in een pub.

Eet niet in restaurants maar in pubs. Wie goedkoop wil genieten van een goede maaltijd moet eten waar de Tsjechen eten. Rond het middaguur, wanneer de Tsjechen hun goulash, geroosterde eend, noedels of aardappelsalade nuttigen, is het druk in de pubs.

Restaurants zoals wij die kennen zijn meer voor toeristen en hippe Tsjechen. De prijzen in restaurants liggen dan ook vaak beduidend hoger dan in de pubs.

De Tsjechische keuken.

Als goedkoop alternatief voor de, vaak machtige, Tsjechisch maaltijden kun je kiezen uit enkele Tsjechische snacks. De Chlebícky, een sandwich met ham of salami en kaas of aardappel salade, is populair.

Andere populaire snacks zijn Bramborak, een pannenkoek met gebakken aardappel en gekruid met knoflook, Smazeny Syr (gebakken kaas) en Parek Rohliku (een worst in een rol van deeg).

Goedkoper ontbijten.

Voor een goedkoop ontbijt kan je terecht bij de bakkerij of in koffiehuizen. Natuurlijk kun je ook inkopen doen in een supermarkt, hypermarkt of een kleine kruidenierszaak - Potraviny in het Tsjechisch - om daarna in een park of op je hotelkamer je eigen gemaakte ontbijt te nuttigen. Ook hier geldt; hoe verder van het centrum af, hoe lager de prijzen.