Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Het openbaar vervoer van Praag

Het openbaar vervoer van Praag bestaat uit bussen, trams en metro. In Praag kun je vanaf vroeg in de ochtend (vanaf 05.00 uur) tot aan middernacht van het openbaar vervoer gebruik maken.

Het vliegveld van Praag is te bereiken via een aantal busdiensten. Let op! Voor bagage moet je in Praag een apart kaartje kopen!

    Openbaar vervoer in Tsjechië
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Tsjechië > Openbaar vervoer in Praag  
Low budget in Tsjechië Overnachten in Praag Low budget in Praag
Reizen met het openbaar vervoer in Praag
Het openbaar vervoer in Praag
Tickets voor het openbaar vervoer in Praag

Alle belangrijke bezienswaardigheden in Praag liggen op loopafstand van elkaar in het centrum van de stad dus zul je als toerist waarschijnlijk weinig gebruik maken van het openbaar vervoer.

Wie toch gebruik wil maken van het bus, tram en metro kan het beste losse kaartjes kopen. Je hoeft geen aparte kaartjes te kopen voor de bus, tram of metro. Een kaartje is geldig op elke vorm van openbaar vervoer.

Met de bus of taxi van het vliegveld naar Praag

Praag is alleen per bus en met de speciale Airport Express Bus met het vliegveld verbonden. De beste verbinding zijn de bussen die vanaf het vliegveld naar metrostation Dejvická rijden. Hier kun je op metrolijn A stappen.

Ook kun je vanaf het vliegveld naar metrostation Zlicín rijden en daar op metrolijn B stappen. Metrolijn C is met het vliegveld verbonden door de Airport Express Bus.

Als je aankomt op een tijdstip dat de metro niet rijdt kun je met de speciale nachtbus van het vliegveld naar Praag rijden. Ook bij het vliegveld geldt dat je in de bus een apart kaartje moet kopen voor je bagage.

Je kunt overigens ook online een taxi of shuttlebus reserveren om je naar je hotel in Praag te brengen. De taxi of shuttlebus staat je dan bij aankomst in Praag bij de terminal op te wachten.

tickets Taxi 's en shuttlebussen op het vliegveld (met prijzen).
TRAMS in Praag
Foto: Trams in het centrum van Praag

Korting op het openbaar vervoer in Praag

Een openbaar vervoerspas geeft een korting op je reis met het openbaar vervoer. Er is een openbaar vervoerspas voor 75 minuten, 1, 3, of 5 dagen. Met uitzondering van het basisticket van 75 minuten kun je met deze voordeelkaarten ongelimiteerd rondreizen in iedere vorm van openbaar vervoer van Praag.

De voordeelpassen zijn, net als de losse kaartjes te koop op de metrostations, kranten kiosken en bij de kantoren van de Praagse openbaar vervoersmaatschappij Dopravni Podnik, kortweg DP genoemd.

Losse kaartjes moet je op de tram of bus afstempelen. Wie met de metro reist moet zijn losse kaartjes op de metrostations afstempelen. Als je een voordeelpas gebruikt, hoef je deze alleen af te stempelen als je de eerste keer gebruik maakt van het openbaar vervoer.

De goedkoopste optie is echter de
Prague City Card. Met deze voordeelpas heb je niet alleen recht op gratis gebruik van bus, tram en metro maar je kunt ook nog eens voor niks naar binnen bij vele musea en andere attracties van Praag. De Prague Card hoef je niet af te stempelen in het openbaar vervoer.

tickets Prague City Card, Hop-on Hop-off bussen en attracties (met prijzen).
metro in Praag
Foto: Metro in Praag

Reizen met de metro in Praag

De snelste manier om door de stad rond te reizen is wellicht de metro. Het metronetwerk is het hart van het openbaar vervoer in Praag. Het bestaat uit drie lijnen A, B en C met in total veertig metrostations. De metro stopt bij alle belangrijke punten in de stad. Op het metronet sluiten dan weer de bussen en trams aan.

In de metro worden de kaartjes goed gecontroleerd. Helaas kan het weleens voorkomen dat mensen zich voordoen als controleur om je een nep boete aan te smeren. De werkelijke controleurs zijn altijd in uniform gekleed, praten meestal wat Engels en zijn verplicht een identificatiekaart bij zich te dragen. Vraag hier gerust naar. Als het een echte controleur is zal hij of zij er geen probleem van maken om zijn kaart te tonen.

Treinreizen naar Praag

Meer informatie over vakantie in Tsjechië

Overnachten in Praag De bergen van Tsjechië
Kortingskaarten in Tsjechië Low budget in Tsjechië
Hostels en jeugdherbergen Low budget wintersport
Met de trein door Tsjechië Met de trein naar Praag
Tips voor je handbagage Bagage veilig meenemen
 
 
de bergen van Frankrijk
 
 
zoek naar hotels
 
 
Reserveren

Reserveren

 
 
de bergen van Frankrijk
 
 
zoek naar hotels
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact