rugzaktrips vakantie

Goedkoop overnachten en uitgaan in Praag.

In Praag liggen de prijzen voor een overnachting uiteen. Je kunt er heel goedkoop overnachten in een hostel of eenvoudig hotel maar er zijn ook vele dure luxe hotels in Praag te vinden.

Praag is een stad waar je goed kunt uitgaan. Als je wilt kun je de hele nacht doorgaan.

Overnachten in Praag

In Praag vind je slaapplaatsen in alle soorten, maten en prijsklassen. Er zijn hotels, jeugdherbergen, campings en je kunt er ook appartementen huren.

Hoteleigenaren in Tsjechië zijn vrij om zichzelf zoveel sterren toe te dichten als ze willen. Het is ook niet vreemd dat een tweesterrenhotel soms duurder is maar wel een stuk comfortabeler dan een driesterrenhotel.

De hotels en hostels van Praag.

Overnachten in Praag

overnachten

Overnachten in de binnenstad van Praag

Praag is een compacte stad en alle bezienswaardigheden liggen vanuit het centrum op loopafstand. Zelfs als je hotel niet direct in het centrum ligt kun je lopend bijna alles bereiken.

Ook beschikt Praag over goed en snel openbaar vervoer. Met dit openbaar vervoer bereik je ook de goedkope campings die buiten de stad liggen.

Wie niet van tevoren online een kamer heeft geboekt en niet door de stad wil sjouwen met zijn bagage kan terecht bij verschillende boekingskantoren op het vliegveld en op het belangrijkste treinstation Hlayni Nadrazi.

Uitgaan in Praag

Wie wil uitgaan in Praag hoeft zich niet te vervelen. Je vindt hier van alles, Pubs, bars, disco's en nightclubs. Bij toeristen zijn uitgaansgelegenheden in de Oude Stad (Stare Mesto) en Nieuwe Stad (Nove Mesto) en dan vooral rond het Wenceslas Plein (Václavské Námestí ) en omliggende straten populair.

Wie dit soort toeristische gelegenheden wil ontlopen kan een paar honderd meter van het plein de bij Tsjechen populaire bars, clubs en disco's vinden. De prijzen zijn hier vaak lager en je hebt meer het gevoel in Tsjechië te zijn.

overnachten Praag

Het Marktplein in het oude centrum van Praag

Andere uitgaanscentra in Praag

Andere uitgaanscentra in Praag vind je in de omgeving van het kasteel in Hradcany en in Mala Strana. Hier vind je vooral bars en jazz clubs, maar weinig disco's. Daarvoor kun je beter naar de wijk Vinohrady gaan met zijn trendy bars en clubs. Een andere goede keus is Žižkov, de wijk met de meeste bars en disco's van heel Tsjechië.

Ook in de Letná district vind je trendy bars en clubs. Tenslotte kan je ook nog terecht in het gebied rond Andel in het Smíchov district waar vooral jongeren zich vermaken.

Praag

Openingstijden van bars en clubs

De meeste bars en pubs zijn doordeweeks open tot 01:00 uur en in het weekend tot 04:00 uur of 05:00 uur. Nachtclubs zijn vaak elke dag open tot een uur of vijf.

Mocht je echter door willen gaan dan kun je in het weekend nog terecht op een Afterparty of als laatste redmiddel kun je altijd nog naar de zogenaamde Herna Bars gaan. Herna Bars bieden een combinatie van bar en gokhal. De sfeer is in een Herna Bar niet geweldig maar velen zijn wel 24 uur per dag open.

Populaire bezienswaardigheden in Praag

  1. De Praagse Burcht: volg de borden Pražský Hrad vanaf metrostation Malostranská.
  2. Een boottocht op het Duivelskanaal en de Moldau.
  3. De historische binnenstad.
  4. Andere bezienswaardigheden zijn de Sint-Vituskathedraal, het Gouden Straatje, het oude koninklijke paleis, de Sint-Jorisbasiliek en het paleis van Lobkowicz.
kaartjes Kaartjes voor attracties en vervoer.

Leuke plaatsen in Tsjechië

Tsjechië

Dagtrips vanuit Praag

  1. Concentratiekamp Theresienstadt bij de stad Terezín.
  2. De bergen van Bohemen en Saksisch Zwitserland.
  3. Het Katlstejn-kasteel uit de 14de eeuw ligt in Karlštej, ongeveer 20 km van Praag.
  4. Het Šumava National Park ligt in de regio's Pilsen en Zuid-Bohemen, ongeveer 160 km van Praag.
kaartjes Dagtrips vanuit Praag.