Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Low budget naar AustraliŽ

AustraliŽ is opgedeeld in acht staten: New South Wales, Australian Capital Territory, Victoria, Tasmania, South Australia, West Australia, Queensland en het Noordelijk Territorium.

Hier vind je informatie over hotels, vliegreizen en visa voor AustraliŽ.

    Low budget in AustraliŽ
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar AziŽ Goedkope vlluchten naar AustraliŽ en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in AustraliŽ > Reizen naar AustraliŽ
AustraliŽ: Queensland en Northern Territory Reizen en vakantiewerk in AustraliŽ Goedkoop overnachten in AustraliŽ
Een goedkope vakantie in AustraliŽ
Vakantie in AustraliŽ
Vakantie in AustraliŽ

In vergelijking met Nederland is AustraliŽ een oase van rust en schoonheid. AustraliŽ is bijna 200 keer zo groot dan Nederland en er wonen ruim 150 keer minder mensen per km2. AustraliŽ bestaat grotendeels uit woestijn, de zogenaamde 'outbacks'. AustraliŽ staat verder bekend om zijn bijzondere diersoorten.

Ook bezit AustraliŽ over talrijke prachtige (tropische) regenwouden en natuurparken. Je kunt er varen tussen de krokodillen, je verdiepen in de Aboriginal cultuur, zwemmen in de prachtige zeeŽn bij eindeloze witte stranden of je kunt proberen je vakantie 'terug te verdienen' door in AustraliŽ te gaan werken.

Reizen naar AustraliŽ

Er is maar ťťn snelle manier om in AustraliŽ te komen en dat is per vliegtuig. Vaak met een tussenstop in AziŽ. Inclusief overstap duurt de reis ongeveer een volledige dag (24 uur).

De prijzen voor een vlucht liggen gemiddeld rond de 1000 euro voor een heen en terugreis. Hoe eerder je boekt, des te goedkoper het wordt.

De meeste vluchten naar AustraliŽ vanaf de vliegvelden van Schiphol, Eindhoven, Rotterdam, Maastricht en Brussel gaan naar Sydney. Laat de prijs van de ticket je niet tegenhouden, want al voor 40 euro per dag kun je in AustraliŽ low budget rondkomen.

Houd er rekening mee, dat er op de vliegtickets verschillende termijnen zijn verbonden. Bij sommige vliegtickets moet je binnen een maand terugvliegen, bij de andere tickets binnen 2, 6 of 12 maanden.

Goedkope vliegtickets naar AustraliŽ

Tips voor je handbagage Bagage veilig meenemen
vliegveld Sydney
Foto: De meeste toeristen vliegen vanaf Nederland naar Sydney

Sommige reizigers vliegen liever naar Melbourne of Adelaide dan naar een plaats in het noorden. In het zuiden van AustraliŽ is het namelijk een stuk minder warm dan in het noorden.

Als je van zuid naar noord trekt heb je tijd om aan de temperatuur te wennen.

Binnen AustraliŽ moet je voor de grotere afstanden ook eens kijken bij prijsvechter Virgin Austria voor goedkope binnenlandse vluchten.

Reisbureau voor backpackers

Wanneer naar AustraliŽ te reizen

De rustigste tijd van het jaar om te reizen is vanaf juli. In AustraliŽ wordt het nooit echt koud (+/- 15 graden), maar het is wel handig te weten dat de seizoenen omgedraaid zijn.

Als het in Nederland zomer is, dan is het in AustraliŽ winter.

Het zuiden van AustraliŽ is altijd wat kouder dan het noorden. Zomers kan het in het noordelijk deel van AustraliŽ tegen de 50 graden worden.

De beste periode om in AustraliŽ te reizen

Visum voor AustraliŽ

Voor een verblijf in AustraliŽ heb je een visum in je paspoort of een Electronic Travel Authority (ETA, electronisch visum, gekoppeld aan je paspoortnummer) nodig.

Het visum kun je bij de Australische ambassade krijgen. Je kunt ook online een visum aanvragen.

Er zijn een aantal soorten visa

Het 'working holiday visum' kun je aanvragen als je tussen de 18 en de 30 jaar bent. Je kunt hiermee een jaar reizen en werken in AustraliŽ.

AustraliŽ is dan ook populair onder backpackers vanwege de mogelijkheden om werken in AustraliŽ en een low budget vakantie te combineren.

Boven de 30 kom je niet voor een 'working holiday permit' in aanmerking en heb je een toeristenvisum nodig. Deze is tot een duur van 3 maanden gratis. Tegen meerkosten kun je ook een visum van 6 maanden krijgen.

Als je in AustraliŽ wilt werken in een specifieke sector waar je een opleiding voor nodig hebt kun je een Skilled Visa aanvragen. Je mag hiervoor niet ouder zijn dan 45 jaar.

Houdt er rekening mee, dat het aanvragen van een visum ongeveer een maand duurt.

Werken in AustraliŽ

Vraag de gratis brochure aan over werken in AustraliŽ

Je telefoon of tablet opladen in AustraliŽ

In AustraliŽ worden andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan hier. Je kunt dus niet zomaar een oplader in AustraliŽ gebruiken.

Tip: Neem een reisstekker of wereldstekker mee naar AustraliŽ.

Informatie over goedkoop rondreizen in AustraliŽ

 
 
AustraliŽ
 
 
zoek naar campings
 
 
Hiken en kamperen
 
 

 
 
AustraliŽ
 
 
zoek naar campings
 
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact