Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Uitgaan, eten en drinken in Kopenhagen, low budget.

Uitgaan is in Kopenhagen net zo duur als in Nederland. Er zijn een aantal studentenwijken in Kopenhagen waar je goed en betaalbaar kunt uitgaan.

In wijken als Prinsessegade, Nørrebro en Vesterbro zul je veel goedkope restaurants en eethuizen vinden.

    Goedkoop in Kopenhagen
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Denemarken > Kopenhagen > Goedkoop in Kopenhagen
Gratis attracties in Kopenhagen Overnachten in Kopenhagen Low budget vakantie in Denemarken
Low budget restaurants en uitgaan in Kopenhagen
Uitgaan en goedkoop eten in Kopenhagen
Uitgaan in Kopenhagen

Uitgaan in Kopenhagen is lang niet zo duur als in Oslo of Helsinki. De prijzen in Kopenhagen liggen min of meer op hetzelfde niveau als in Amsterdam. Van 20:00 uur tot 22 uur is het in veel bars Happy Hour. Omdat het nachtleven in Kopenhagen niet echt losbarst voor middernacht kun je ook eerst rustig op je hotelkamer je in de supermarkt gekochte drankjes nuttigen.

In de universiteitswijken rond Gammeltorv en Nørregade vind je studentenbars waar de prijzen lager liggen dan in andere delen van Kopenhagen. Ook in de wijk Vesterbro, waar veel studenten wonen vind je een actief en betaalbaar nachtleven. Vooral rond Sankt Hans Torv en Blågårdsgade.

Tip: Als je naar een theater of een concert wilt, kun je goedkope kaartjes krijgen bij een ticketbureau op de hoek van Fiolstræde en Nørre Voldgade; tegenover het treinstation Nørreport. In de middag kun je hier kaartjes met een korting van soms wel 50% krijgen voor voorstellingen op diezelfde avond.

Gratis attracties in Kopenhagen

Kopenhagen
Nyhavn

Uit eten in Kopenhagen

Alhoewel Scandinavië bekend staat als een dure vakantiebestemming is goedkoop uit eten aan in Kopenhagen geen probleem. Zoek bijvoorbeeld naar een restaurant met de tekst "Spis alt du kan" op een raam. In deze buffet-restaurants betaal je een standaardprijs maar je mag zoveel keren opscheppen als je wilt.

Wie liever een menu bestelt dan aanschuift bij een buffet is goedkoop uit met het zogenaamde Dagensret, oftewel de dagschotel. Een andere goedkope optie in Deense restaurants is het dagmenu; Dagligkort in het Deens.

In Kopenhagen zijn enkele wijken waar veel goedkope restaurants te vinden zijn. Zo liggen de prijzen in Prinsessegade een stuk lager dan elders in de stad. In de wijken Nørrebro en Vesterbro woont een mix van studenten en immigranten. Ook hier vind je veel goedkope restaurants.

De menukaart van een restaurant in Nørrebro en Vesterbro is wel een stuk exotischer dan elders in Denemarken. Vesterbro staat in Kopenhagen bekend om het grote aanbod van Indiase en Chinese restaurants in de wijk.

Wie liever Deens wilt eten kan niet om de Smørrebrød heen. Smörrebröd is een rijkelijk belegde en goedkope sandwich. De Smörrebröd is populair als lunch. Twee of drie van deze Smørrebrøden en je bent vol.

Vooral in de Strøget vind je veel cafés waar je deze Deense specialiteit kunt kopen. De Strøget is het voetgangersgebied in het centrum en bestaat uit de straten Frederiksberggade, Nygade, Vimmelskaftet, Amagertorv en Østergade. Naast Smörrebröd vind je hier ook veel restaurants die goedkope pizza's serveren.

Een typisch, goedkope Deense snack is de Polser. De Polser is een rode hotdog (gegrild of gestoomd), verrijkt met gesnipperde ui en een portie friet. Vooral rond het plein Rådhuspladsen vind je veel stands waar je terecht kunt voor dit typisch Deens tussendoortje.

Een andere manier om op je vakantiebudget te besparen is door zelf voor kok te spelen. In veel
Deense hostels kun je gebruik van de keuken maken. In Kopenhagen vind je een ruim aanbod van supermarkten waar je alle benodigde ingrediënten kan inslaan.

Voor je inkopen kun je ook terecht bij één van de Viktualiehandler die je overal in Kopenhagen vindt. Viktualiehandler zijn delicatessenwinkels waar je alles voor het beleg van je eigen smörrebröd kunt kopen.

Goedkoop zijn Deense specialiteiten als gerookte vis en Bornholmer, een sardine uit de wateren rondom het Deense eiland Bornholm. Andere goedkope Deense lekkernijen zijn Røgost (gerookte kaas) en de Deense boerenkaas Hytte Ret.

Low budget in:

Noorwegen Denemarken
Finland Zweden

Meer informatie over reizen in Denemarken

Low budget in Denemarken Overnachten in Kopenhagen
Gratis attracties in Kopenhagen Veerboten in Denemarken
Hostels en jeugdherbergen Openbaar vervoer in Kopenhagen
Vrij kamperen in Denemarken Openbaar vervoer in Denemarken
Bespaartips voor je vakantie Bagage veilig meenemen
 
 
 
 
zoek naar hotels
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 

-

 
 
Kaart van Denemarken
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact