Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Openbaar vervoer in Kroatië

In Kroatië zul je meestal met de bus reizen. Treinen zijn goedkoper maar die rijden alleen naar de grote steden als Zagreb Split. In het zuiden rijden helemaal geen treinen. Ook niet naar Dubrovnik.

Kroatië heeft veel eilanden. Eilandhoppen is dan ook bij backpackers populair. De meeste eilanden zijn goed met een veerboot te bereiken.

    Low budget reizen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
     
Reizen > Low budget in > Kroatië > Openbaar vervoer Overnachten in Kroatië
  Low budget in Kroatië Vakantie aan de Kroatische kust
Low budget in Kroatië Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Het openbaar vervoer in Kroatië
Goedkoop rondreizen door Kroatië met het openbaar vervoer

Reizen met de bus is beste manier om goedkoop door Kroatië te reizen. Treinen zijn in Kroatië wellicht goedkoper, maar in Kroatië rijden alleen treinen tussen de grotere steden. Ten zuiden van de Kroatische stad Split rijden zelfs helemaal geen treinen.

Het busvervoer in Kroatië is in handen van particuliere vervoersbedrijven. Deze rijden met Express bussen of Intercity bussen tussen de grote steden. De Intercity en Express bussen zijn comfortabel en snel.

Vanuit de grotere steden rijden er bussen naar bestemmingen op het Kroatische platteland. Er is geen plaats zo klein of er stopt wel een bus!

De bussen vertrekken in de grote steden vanaf een centraal busstation (Autobusna Stanica of Autobusni Kolodvor in het Kroatisch). Kaartjes voor de bus koop je op het busstation bij een loket. Normaal krijg je dan een kaartje voor de eerst volgende bus die vertrekt, ongeacht het vervoersbedrijf.

Met de internationale studentenkaart ISIC krijg je in Kroatië 10% op de binnenlandse busreizen.

station in Kroatië
Klein station op het platteland in Kroatië

Reizen met de trein in Kroatië

Reizen met de trein is meestal goedkoper dan reizen met de bus. Grote delen van Kroatië zijn echter met de trein niet bereikbaar. Zo rijden er bijvoorbeeld geen treinen ten zuiden van Split.

De trein is wel een goed alternatief voor wie tussen de grote steden als Zagreb en Rijeka wil reizen. Snelle ICN en IC treinen verbinden de grote steden met elkaar. Er rijdt alleen geen trein naar Dubrovnik. Deze stad is alleen per bus te bereiken.

De trein tussen Zagreb en de Kroatische kust is erg populair in de zomer. Wie in de zomer of in het weekend tussen de grote steden of naar de kust wil reizen doet er goed aan van tevoren een zitplaats te reserveren.

De kleinere steden zijn te bereiken met regionale treinen die vanuit de provinciehoofdsteden vertrekken. Deze treinen zijn echter erg langzaam en stoppen niet in iedere plaats. Wie het platteland wil verkennen, kan dan ook beter de bus dan de trein nemen.

Reizen met de trein naar Kroatië

Ook een treinreis naar de stad Pula duurt lang als je met de trein reist. Als je met de trein naar Pula wil zul je via Slovenië moeten reizen. Het is dan ook gemakkelijker en goedkoper om in de stad Rijeka een bus naar Pula te nemen.

Interrail is geldig in Kroatië, alhoewel treinkaartjes voor binnenlandse en internationale treinen erg goedkoop zijn in Kroatië. Voor de snelle ICN en IC treinen betaal je naast je Interrail kaart nog wel een toeslag.

Reizen met de veerboot

Langs
de Kroatische kust liggen vele honderden eilanden zoals het populaire Krk, ook wel het Gouden Eiland genoemd. Deze eilanden zijn heel goed te bereiken met één van de veerboten of catamarans van Jadrolinja, de nationale rederij.

Je kunt kaartjes voor een veerboot bij de kantoren van de rederij ter plekke kopen en natuurlijk online. Hieronder vind je informatie over reizen met het openbaar vervoer in Kroatië.

tickets Online tickets voor veerboten.(met vertrektijden en prijzen).

Kaartjes voor korte boottrips (vanuit Dubrovnik).

veerboot bij het eiland Mljet
Foto: Een kleine veerboot bij het eiland Mljet

Rederij Jadrolina verzorgt directe overtochten van de belangrijkste kuststeden naar de eilanden. Ook heeft Jadrolinja een veerdienst die de hele Adriatische kust aandoet.

De veerboten van rederij Jadrolinja varen van Rijeka naar Dubrovnik om daarna door te varen naar Bari, aan de kust van Italië.

Vaak kun je met één kaartje meerdere plaatsen langs de kust bezoeken. Eilandhoppen in Kroatië is dan ook populair bij backpackers.

Vakantie aan de Kroatische kust

Low budget vakantie in Kroatië

Openbaar vervoer in Split Low budget naar Kroatië
Reizen in Zagreb Openbaar vervoer in Dubrovnik
Bagage veilig meenemen Tips voor je handbagage
   
 
 
Kroatie
 
 
zoek naar hotels
 
 
Reserveren

Reserveren

 
 
Kroatie
 
 
zoek naar hotels
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact