Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Reizen met het openbaar vervoer in Marokko

Tegenwoordig vliegen de meeste toeristen vanuit Nederland naar Marokko maar als je met de auto gaat zul je met de veerboot in Spanje moeten oversteken.

In Marokko reis je vooral met de bus. Grote busmaatschappijen in Marokko zijn Supratours en CTM. Het meest comfortabel reis je in Marokko met de trein. Niet iedere stad is echter met de trein te bereiken.

    Low budget reizen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Afrika Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
         
Reizen > Afrika > Marokko > Reizen met het openbaar vervoer  
Overnachten in Marrakech Reizen in Afrika Low budget reizen in Marokko
Reizen in Marokko Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Zoek op de site
kaart van Marokko
Vliegveld in Fes
Het vliegveld van Fes
Reizen in Marokko
Reizen door de woestijn Erg Chebbi op een dromedaris. Met een jeep kan natuurlijk ook. In het plaatsje Merzouga kun je dat in je hotel regelen.
4x4 drive in woestijn
Als je de Sahara wilt verkennen kun je in veel woestijnsteden een tocht in een Four-Wheel Drive boeken.
overnachten in Tanger
Overnachten in Tanger
kaart van Marokko
 
kaart van Marokko
De veerboten tussen Spanje en Marokko
 
Reizen met de bus, trein, vliegtuig en veerboot in Marokko

De veerboten tussen Spanje en Marokko

Tussen Spanje en Marokko varen veerboten van verschillende rederijen. De belangrijkste rederijen met veerboten tussen Spanje en Marokko zijn Grandi Navi Veloci, Balearia en Acciona. Vooral vanuit de Spaanse havenstad Algeciras vertrekken veel veerboten naar Marokko en naar de twee Spaanse enclaves Ceuta en Melilla.

Als je aan de Costa del Sol op vakantie bent kun je vanuit de Spaanse havensteden Malaga, Algeciras en Tarifa voor een dagje naar Marokko gaan.

De overtocht is maar kort dus redelijk goedkoop. Zo kost een enkeltje Algeciras-Ceuta voor een voetpassagier ongeveer 15 euro en voor een auto met vier passagiers ben je ongeveer 150 euro kwijt.

Algeciras (Spanje) Ceuta De overtocht duurt ongeveer een uur. Er zijn per dag tien overtochten van rederij Balearia en vier van Acciona. Ceuta is een Spaanse Enclave in Marokko. Er vertrekt ieder uur ook een snelle veerboot vanuit Algeciras naar Ceuta. De overtocht met de snelle boot duurt ongeveer 40 minuten.

Hotels in Ceuta en Algeciras

Algeciras Tanger (Marokko) De overtocht tussen Algeciras en Tanger duurt ongeveer 2:30 uur. Er zijn vier overtochten per dag via rederij Baleria en zes van rederij Acciona. Er varen ook snelle veerboten van de havens van Algeciras en Tarifa naar Tanger. Deze veerboten zijn populair bij toeristen die vanuit de Costa del Sol een dagje naar Marokko willen.

Hotels in Tanger en Algeciras

Malaga Melilla De overtocht duurt ongeveer vier uur en er zijn twee overtochten per dag. Malaga aan de Costa del Sol heeft een vliegveld en vanuit Nederland kunt u met een prijsvechter vanaf Eindhoven en Rotterdam naar Malaga vliegen. Melilla is een Spaanse Enclave in Marokko.

Hotels in Malilla en Malaga

Almeria Nador De overtocht duurt ongeveer vijf uur en er zijn zeven overtochten per week. Vanaf Schiphol heeft Transavia vluchten naar Almeria. Tickets

Hotels in Malilla en Almeria

tickets Tickets voor de veerboten naar Marokko (met prijzen).
bus in Marokko
Foto: Met de snelle veerboot van rederij FRS vaar je in ongeveer 35 minuten van de haven van Tarifa (Spanje) naar Tanger. FRS heeft ook veerdiensten vanaf o.a. Algeciras en Gibraltar.

Reizen met het vliegtuig naar Marokko

Grote steden in Marokko als Tanger, Agadir, Casablanca, Marrakech, Meknes, Fes en Rabat hebben een vliegveld die je vanuit Nederland of België kunt bereiken. Veel prijsvechters vliegen op Casablanca maar ook een vlucht naar Marrakech is niet duur.

Als je een vlucht naar het Mohammed V International Airport in Casablanca hebt kun je vanuit Casablanca met de trein of de bus verder reizen.

tickets Vervoer met een taxi of shuttlebus vanaf het vliegveld in Marokko (met prijzen).
bus in Marokko
Foto: Een bus van CTM in het Atlas Gebergte.

Reizen met de bus door Marokko

Marokko heeft een beperkt spoorwegnet en lang niet iedere plaats is met de trein te bereiken. Vandaar dat je op langere afstanden meestal met de bus reist.

De Marokkaanse spoorwegen hebben een eigen busmaatschappij, Supratours, waarmee je ook de steden en dorpen kunt bereiken die niet aangesloten zijn op het spoor. Ook de busmaatschappij CTM heeft bussen voor lange afstanden.

Voor lange ritten zijn er ook nachtbussen. De prijzen van deze twee busmaatschappijen zijn ongeveer gelijk. Kaartjes voor de bus koop je bij de busstations van de twee maatschappijen en voor Supratours ook op het treinstation.

De bussen van Supratours en CTM zijn modern en comfortabel. De bussen hebben echter geen toilet maar stoppen op lange ritten onderweg bij een wegrestaurant. Aangezien de airconditioning in de bus vaak op vriezen staat kan het tijdens de rit nogal koud zijn in de bus.

Neem voor de zekerheid dus een trui mee. Je kunt die altijd nog als kussen gebruiken, Op je kaartje staat het nummer van je stoel en waag het niet ergens anders te gaan zitten.

Ga wel op tijd naar het busstation. In steden als Marrakech moet je vaak lang wachten bij de kassa om een kaartje te kunnen kopen.

Mocht er geen snelle busverbinding zijn naar de plaats waar je naartoe wilt dan kun je ook een zogenaamde Grand Taxi nemen. Deze busjes nemen ongeveer zes personen mee.

station in Marrakech
Foto: Het treinstation van Marrakech. Het busstation staat er naast.

Reizen met de trein door Marokko

De treinen in Marokko zijn snel en comfortabel. Helaas zijn veel plaatsen niet aangesloten op het spoor. Grote plaatsen als Tanger, Meknez, Fez, Rabat en Marrakech hebben echter wel een treinverbinding.

Tussen andere Marokkaanse steden rijden lange afstandsbussen. De Marokkaanse treinmaatschappij ONCF, heeft zelf een eigen busmaatschappij, Supratours.

Informatie over reizen door Afrika

Overnachten in Marrakech Goedkoop reizen in Marokko
Reizen door Afrika Scams bij toeristische attracties
Bespaartips voor je vakantie Reizen met de trein naar Afrika
Voorkom dat je afgezet wordt in een restaurant Goedkope vliegtickets vinden
Trucs om toeristen af te zetten. Reizen door de woestijn (Erg Chebbi)
 
 
kaart van Marokko
 
 
kaart van de havens van Marokko
 
 
Zoek op de site
 
 

 
 
kaart van Marokko
 
 
kaart van de havens van Marokko
 
 
woestijnen in Marokko
 
 
zoek naar hotels
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact