Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Reizen in Marokko

Marokko is een mooi land om in rond te reizen. Het land heeft een lange geschiedenis en daarvan is nog veel te zien.

Reizen in Marokko hoeft niet duur te zijn. De hotels, openbaar vervoer en eten en drinken zijn er buiten de toeristische centra nog goedkoop.

    Low budget reizen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Afrika Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
         
Reizen > Afrika > Marokko
Online reisbureau voor backpackers Reizen in Afrika De attracties van Marrakech
Reizen in Marokko Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Reizen in Marokko

Overnachten in Marokko

Als je een overnachting rond een toeristische plek een beetje vermijdt kun je in Marokko goed maar heel goedkoop overnachten. In oude steden moet je voor de leukste hotels naar de oude binnenstad, de Medina.

In veel van die oude binnensteden liggen de Riads. Deze Riads zijn historische herenhuizen en paleizen met een binnenplaats.

Tegenwoordig zijn in deze Riads vaak hotels en restaurants gevestigd.

Reserveer een kamer in een Riad in Marokko.

Zo ziet het eruit.
Riads in Marokko
Hotels in de Riads van Marokko

De Medina van Marrakech staat bekend om haar Riads. Al zijn sommige Riads iets minder goedkoop, je overnacht er altijd wel op een bijzondere plaats.

In de grote steden en in de badplaatsen aan de kust vind je veel luxe hotels en vakantieresorts. In de middenklasse hotels kun je nog redelijk luxe maar een stuk goedkoper overnachten. Als je in Marokko low budget reist kun je zelfs in de kleinere plaatsen nog wel een goedkoop hotel vinden.

Tip: Als je in de zomer heel goedkoop wilt overnachten kun je in een budgethotel vragen of je op het dak mag slapen. Een nacht op het dak kost minder dan 15 euro en je slaapt op de grond onder de sterren. Als je dit van plan bent moet je wel je slaapzak meenemen.

De hotels en pensions in Marokko

Overnachten in Marrakech

Hotelkamer in Marokko

Reizen met het openbaar vervoer in Marokko

In Marokko komen veel vluchten uit Nederland en België aan in Casablanca. Vanuit Casablanca is er een goede treinverbinding naar o.a. Tanger, Marrakech en Fes maar veel andere steden hebben geen goede spoorverbinding.

De Marokkaanse spoorwegen hebben dan ook een eigen busmaatschappij, Supratours. Je zult voor lange afstanden dus meestal de bus nemen. De bussen van Supratours en concurrent CTM zijn betrouwbaar en comfortabel.

Je kunt tussen steden ook met een Grand Taxi reizen. Deze taxi´s rijden tussen dorpen en steden. Er passen ongeveer zes personen in de auto.

Openbaar vervoer in Marokko

Foto: Reizen in een Petit Taxi door Fes.

In de steden kun je met een Petit Taxi reizen. In deze kleine autootjes kun je met maximaal drie personen reizen. Een rit kost niet meer dan een paar euro.

Leuke plaatsen om te bezoeken in Marokko

Veel toeristen bezoeken de vier koningssteden van Marokko. Deze steden zijn ooit uitgeroepen tot hoofdstad. De vier Marokkaanse Koningssteden zijn Fès,
Marrakech, Meknès en Rabat. In de oude binnensteden van de Koningssteden, de Medina´s, waan je je nog in het verleden.

- Casablanca

  Casablanca is de grootste stad van Marokko en heeft het grootste internationaal vliegveld van Marokko, Mohammed V International Airport, en de grootste haven. Vanaf het vliegveld vertrekken er vluchten naar o.a. Parijs en Madrid. Met intercitybussen kun je vanuit Casablanca naar alle grotere steden rijden en er gaan ook bussen naar Europa.

De bussen vertrekken vanaf busstation Gare Routière in Rue Léon l'Africain in het centrum van Casablanca. Ook met de trein kun je vanuit Casablanca verder reizen. Het belangrijkste treinstation is Casa-Voyageurs. Vanaf het vliegveld rijdt er een speciale shuttlebus naar dit station.

Goedkope hotels en hostels in Casablanca

Trein in Casablanca

- Rabat

  Rabat is de hoofdstad van Marokko en alle ambassades zijn hier te vinden. In Rabat zijn veel hotels en "Riads" te vinden rond de Medina, het oude centrum van de stad.

Goedkoop overnachten in Rabat

- Marrakech en Fes

  Marrakech en Fes zijn populaire plaatsen bij toeristen. Als je door de smalle straten van de Medina (oude binnenstad) en door de Souks (de markten) slentert voel je je echt in een andere cultuur.

Marrakesh en Fez zijn plaatsen waar je het beste kunt overnachten in een traditionele Riad, een stadspaleis.

De budget hotels en Riads in Marrakesh en Fes

- Tanger

  Tanger is de havenstad waar je aankomt als je met de veerboot vanuit Spanje naar Marokko vaart. Tanger is een moderne stad met een leuk uitgaansleven.

Vanuit het moderne station van Tanger, Tangier Ville, vertrekken twee treinen per dag naar Casablanca. Er gaan ook treinen naar Meknes, Fez en Marrakesh. En een treinkaartje in Marokko is erg goedkoop!

Goedkope budget hotels in Tanger

Een rit op een dromedaris of in een jeep door de woestijn.

De gunstigste periode om te reizen in Marokko

De kust van Marokko heeft een zeeklimaat met een relatief droge en niet te hete zomers en zachte winters. De kust kun je het hele jaar bezoeken. In het binnenland heb je een landklimaat dus de temperaturen zijn wat extremer. Het kan in het binnenland in de zomer heel heet zijn en in de winter koelt het in de nacht erg af.

Als je het binnenland van Marokko wilt bezoeken kun je dat het beste doen in het voorjaar of in het najaar.
In het Atlas Gebergte kun je in de winter hier en daar zelfs skiën.

Enkele praktische tips om goedkoop te reizen in Marokko

> Als Nederlander of Belg hoef je voor Marokko van tevoren geen visum aan te vragen. Die krijg je bij aankomst op het vliegveld of in de haven waar je aankomt. Je paspoort moet echter wel nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
> In Marokko kun je je in het Frans heel goed redden. Veel volwassenen in Marokko spreken Frans. In toeristische plaatsen spreekt men hier en daar ook Engels.
> Er zijn geldautomaten in de grote steden en in de aankomsthal van de vliegvelden. Neem niet teveel geld op want je mag geen Marokkaans geld, Dirhams, mee terug naar huis nemen.
> Handelaren op straat gaan ervan uit dat je gaat afdingen dus vragen een absurde prijs. De regel is om bij een onderhandeling op een derde van de prijs te gaan zitten en loop weg als er meer gevraagd wordt dan wat het je waard is. Er zijn handelaren genoeg waar hetzelfde wordt aangeboden.
> Als je een taxi neemt moet je altijd van tevoren een prijs afspreken. Dus niet in de taxi. Dat kan je veel geld schelen.
> Marokkaans voedsel is lekker en goedkoop. Je kunt ook in de stalletjes op straat lekker en goedkoop eten. Vermijd dure alcoholische drankjes in je hotel.
> Als je gaat overnachten in goedkope hotels en hostels kun je het beste een lakenzak meenemen.

Tips om goedkoop te reizen met een taxi.

Tip: De stopcontacten in Marokko zijn hetzelfde als die hier. Je kunt dus in Marokko gewoon de stekker van de oplader van je telefoon gebruiken. Kijk wel even of de tekst “Input: 100-240V, 50/60 Hz” op het apparaat staat. Anders heb je in Marokko een omvormer nodig.

Informatie over reizen door Afrika

Reizen door Afrika De attracties van Marrakech
Overnachten in Marrakech Scams bij toeristische attracties
Bespaartips voor je vakantie Openbaar vervoer in Marokko
Handige spullen om mee te nemen. Goedkope vliegtickets vinden
Veerboten naar Noord-Afrika Trucs om toeristen af te zetten.
 
 
kaart van Marokko
 
 
kaart van de havens van Marokko
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
 

 
 
kaart van Marokko
 
 
kaart van de havens van Marokko
 
 
woestijnen in Marokko
 
 
zoek naar hotels
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact