Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Fietsen huren in Parijs

Parijs stimuleert het gebruik van de fiets in het centrum. Er worden fietspaden aangelegd, het gebruik van de auto wordt beperkt en in het centrum zijn de zogenaamde Velib stallingen.

Bij de Velib stallingen kun je gemakkelijk en goedkoop een fiets huren. Het eerste half uur is gratis.

    Low budget vakantie in Parijs
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar AziŽ Goedkope vlluchten naar AustraliŽ en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Frankrijk > Parijs > Fietsen huren in Parijs
Fietstours in Parijs Low budget in Parijs Goedkoop overnachten in Parijs
Fietsverhuur in het centrum van Parijs
Zoek op de site
fietsen parijs
Velib fietsen verhuur bij de Notre-Dame
parijs
De automaat bij de fietsen waar je een abonnement kunt krijgen of een fiets kunt huren.
 fietsenverhuur in Parijs
Fietsen huren in het centrum van Parijs
Velib: het grijze fietsenplan van Parijs

Parijs was altijd een echte autostad maar de afgelopen jaren wordt er in een rap tempo fietspaden aangelegd en zijn de kades van de Seine iedere zomer en op zondag autovrij.

Fietsen in Parijs wordt zo steeds leuker gemaakt. Binnen het project om fietsen in Parijs aantrekkelijker te maken hoort ook het grijze fietsenplan, Velib.

Velib in Montmartre
Foto: Een Velib stalling in Montmartre

Een fiets huren in Parijs is nu wel heel gemakkelijk geworden. Vooral bij de toeristische attracties zoals de Notre Dame en achter het Louvre Museum vind je de grijs-paarse fietsenstallingen van Velib. Bij deze automatische fietsenstallingen kun je goedkoop een robuuste grijze fiets voor korte tijd huren.

Er zijn in het centrum van Parijs om de 300 meter Velib fietsenstallingen met meer dan 10.000 grijze fietsen in Parijs. De fietsen zijn ideaal om de mooiste plekjes in Parijs te bekijken. Omdat de stallingen op de mooiste plekjes van Parijs te vinden zijn zul je een fiets meestal niet lang gebruiken. Een uur per keer is voldoende om de omgeving te bekijken.

Hoe huur je de fietsen?:

1. Neem een abonnement voor een dag of week.

Bij de Velib fietsenstallingen vind je een paal met een scherm. Hier kun je met behulp van een bankpas of creditcard een abonnement voor een dag (1 euro) of week (5 euro) nemen. Via de site velib.paris.fr kun je een jaarabonnement nemen.

2. Er wordt een borg gevraagd van 150 euro maar die wordt niet van je rekening afgeschreven.

3. Je krijgt een abonnementsnummer waarmee je de fiets uit de stalling kunt halen. Het eerste half uur is fietsen gratis. Daarna kost het ongeveer een euro voor het volgende halve uur. Daarna wordt het duurder. Plaats een fiets dus altijd in een Velib stalling als je op je bestemming bent.

Het is de bedoeling dat je een Velib fiets gebruikt om naar je bestemming te fietsen en de fiets daar weer in de stalling te plaatsen. Dus voor korte ritten. Als je weer weg wilt pak je een andere fiets om je weg te vervolgen. Zo maak je maximaal gebruik van het eerste gratis halve uur van een fiets en het goedkope uurtje daarna.

Velib is goedkoop bij korte ritten. Als je een fiets voor langere tijd wilt huren ben je goedkoper uit bij een fietsverhuurder.

Parijs fietsen
Foto: Velib fietsverhuur

Probleempjes bij het huren:

1. Je wilt de omgeving van de Notre Dame per fiets verkennen maar bij de Velib stalling zijn alle fietsen al weg. Er staat een rij wachtenden.

2. Sommige fietsen kun je niet huren. Er brandt dan een rood lampje bij het slot. Neem alleen de fietsen met een groen lampje.

3. Je hebt een fiets gehuurd maar als je de fiets wilt terugbrengen blijkt de stalling vol te zijn. Fiets naar een andere stalling in het centrum.

Plaatsen waar je o.a. Velib fietsen kunt huren:

In het centrum van Parijs vind je bij veel bezienswaardigheden een goed gevulde stalling van Velib. Als je enkele adressen wilt dat staan die hieronder.

2 RUE DES HALLES 75001 PARIS 23 PLACE DE LA REPUBLIQUE
7 RUE SAINT DENIS 5 RUE DE LA SORBONNE
RUE DE LA BASTILLE 40 rue du Montparnasse
14 RUE DU PONT NEUF 41 RUE NOTRE DAME DES CHAMPS
46 RUE MONTMARTRE 63 BOULEVARD DES INVALIDES
   
Andere stations van Velib  

Fietsen huren bij een fietsverhuurder

Als je niet steeds van stalling naar stalling wilt rijden kun je per dag een fiets huren bij Baja Bikes Paris.

Bij Baja Bikes Paris kun je ook een fietstour met een Nederlandstalige gids boeken.

Low budget vakantie in Parijs

 
 
Kaart van frankrijk
 
 
plattegrond van Parijs
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
 
 
plattegrond van Parijs
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact