Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Gratis bezienswaardigheden in Parijs

In Parijs kun je ook met een krap budget nog aardig wat attracties en bezienswaardigheden bezoeken. Hieronder vind je enkele tips om goedkoop in Parijs te verblijven.

Enkele gratis bezienswaardigheden in Parijs zijn diverse musea waaronder het Louvre op de eerste zondag van de maand en het parfummuseum.

    Low budget in Parijs
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Frankrijk > Parijs > Gratis attracties
Openbaar vervoer in Parijs Low budget in Parijs Goedkoop in Disneyland
Gratis attracties in Parijs
Zoek op de site
 
Kaart Seine
Parijs restaurants
Low budget eten in Parijs
Pére Lachaise
Op de begraafplaats Pére Lachaise zijn veel beroemdheden begraven.
Vanaf het dakterras van warenhuis Galeries Lafayette

heb je een prachtig en gratis uitzicht over Parijs.

Bois de Boulogne
schilders in Montmartre
Op het kunstenaarspleintje Place du Tetre in Montmartre worden portretten geschilderd.
de binnenplaats van het Louvre
Vanaf de brug over de Seine loop je zo naar de binnenplaats van het Louvre Museum.

Als je jonger bent dan 26 mag je gratis naar binnen.

schilders in Montmartre
In de boekenstalletjes langs de Seine bij Saint Germain is ook veel kunst te zien.
Gratis attracties in Parijs
1. Het centrum van Parijs

Parijs zelf is natuurlijk de belangrijkste attractie van Parijs en als je er bent is het nog gratis ook. Eigenlijk kun je dagen door de straten van Parijs slenteren zonder je te vervelen. De meeste bekende bezienswaardigheden zijn in de arrondissementen 1, 2, 3, 4 en 8. De Eifeltoren staat aan de Seine in arrondissement 7.

De vele monumenten zijn ook van buiten goed te bezichtigen en de prachtige pleinen en mooie straten zijn een bezoek waard. Kerken en parken zijn meestal gratis toegankelijk. De romantische kades en bruggen van de Seine zullen je bekend voorkomen door de vele filmscenes die hier zijn opgenomen.

Als je jonger bent dan 26 zijn veel musea op sommige dagen, en soms altijd, gratis toegankelijk. Let dus goed op bij de kassa en neem je paspoort mee.

Gratis rondleidingen met gids door Parijs.

2. De Sacré-Cœur en Montmartre

Kerken als de Notre Dame en de Sacré-Cœur zijn grotendeels gratis toegankelijk. Montmartre en de Sacré-Cœur liggen in het arrondissement 18.

Alleen al het uitzicht over Montmartre vanaf de trappen van de Sacré-Cœur is al de moeite van een bezoek waard. Als je een dagkaart voor de metro hebt kun je met een kabeltreintje gratis de heuvel van de Sacré-Cœur opgetrokken worden. Je kunt natuurlijk ook de trappen oplopen.

Vergeet niet het pleintje Place du Tetre te bezoeken. Place du Tetre ligt in een straat op de heuvel van de Sacré-Cœur. Place du Tetre is dat pleintje met schilders en portrettekenaars.

Meer gratis attracties in Montmartre

Sacre Coeur Parijs

3. Le Musée du Parfum

Le Musée du Parfum is gevestigd in een prachtig Napoleon III gebouw. Het museum is het bezit van parfummaker Parfumerie Fragonard. Het is een museum over de 5000 jaar oude geschiedenis van parfum. Hier zie je duizenden parfumflesjes en kun je de heerlijkste parfums testen.

Na de tour mag je parfum kopen tegen fabrieksprijzen maar er is geen druk om dat ook te doen. Het museum is iedere dag van de week geopend vanaf 9.00 uur. Op zondag vanaf 9.30 uur.

Adres: 9 Rue Scribe vlakbij Opéra Garnier. Metrostation: Opera.

4. Musea op de eerste zondag van de maand.

Veel musea in Parijs zijn iedere eerste zondag van de maand gratis toegankelijk. Dit geldt ook voor Musée d'Orsay, Centre Pompidou en Musée Rodin. Het Louvre Museum is alleen op de eerste zondag in het laagseizoen tussen oktober en maart gratis. Het is er dan wel druk.

Als je jonger bent dan 26 jaar kun je met een Europees paspoort gratis in het Louvre en Musée d'Orsay.

5. Begraafplaats Pére Lachaise

Begraafplaats Pére Lachaise is de meest bekende begraafplaats van de wereld. Hier zijn de graven van beroemde inwoners van Parijs zoals Jean Paul Sartre en Simone de Beauvoir, Moliere, Chopin, Balzac, Karel Appel, Edith Piaf, Maria Callas, Gertrude Stein, Oscar Wilde en Jim Morrison. Er zijn veel groteske grafmonumenten.

Metrostation Père Lachaise

6. Gratis couscous eten in Parijs

In een aantal bars in Parijs krijg je een gratis maaltijd als je minimaal een drankje koopt per persoon koopt.

Meer over gratis eten in Parijs.

antiekmarkt in Parijs
Foto: Op de Le Marché Aux Puces vind je ongeveer vijftien markthallen vol met antiek en curiosa.

7. Gratis uitzicht op een dakterras over Parijs

Als het mooi weer is kun je het dakterras van warenhuis Galeries Lafayette aan de Boulevard Haussmann bezoeken. Hier heb je een prachtig uitzicht over Parijs en zolang je niet op het terras van het restaurant gaat zitten is het uitzicht helemaal gratis. Het terras vind je op het dak van Lafayette Coupole.

Ook de buurman, het luxueuze warenhuis Printemps, heeft zo'n gratis toegankelijk dakterras. Metrostation Chaussee D' Antin La Fayette. Lijn 7 en 9.

Meer over Lafayette en Printemps.

8. De overdekte markten van Parijs

Parijs heeft veel prachtige 19de-eeuwse markthallen waar nog steeds groente, fruit en exotische waren verkocht worden. Deze kleurrijke markten zijn meestal op zondagmiddag en maandag gesloten.

Een leuke antiekmarkt en rommelmarkt in Parijs is de gratis toegankelijke vlooienmarkt Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen. Rondom de vijftien sfeervolle markthallen met kleine antiekwinkeltjes en kraampjes is een reusachtige rommelmarkt gegroeid waar overtollige fabriekspartijen en namaak merkkleding verkocht wordt.

Verwar deze twee markten niet met elkaar. Je zult niet de eerste toerist zijn die bij het zien van de open markt te vroeg teleurgesteld omkeert zonder op de echte Marché Aux Puces geweest te zijn.

De antiekmarkt is geopend op zaterdag, zondag en maandag. Metro: Porte de Clignancourt. Loop naar de straat Rue des Rosiers voor de leuke markten. Laat je dus niet afleiden door de open markt die je bij de viaduct op weg naar de Rue des Rosiers passeert.

De Marché Aux Puces de Saint-Ouen begint achter de viaduct van de Périphérique, de ringweg rond Parijs.

Deze gratis antiekmarkt in beeld en tekst

Enkele attracties in beeld en tekst
antiekmarkten parijs Place du Tertre Eiffeltoren
Antiekmarkten Place du Tertre Eiffeltoren
Disneyland Paris Winkelstraten in Parijs Champs Elysees
Disney Village Boulevard Haussmann Champs-Élysées
Disneyland    

Informatie over goedkoop in Parijs

 
 
Kaart van frankrijk
 
 
plattegrond van Parijs
 
 
zoek naar hotels
 
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
Zoek op de site
 
 

 
 
plattegrond van Parijs
 
 
zoek naar hotels
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact