Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Vakantie in de bergen: goedkope wintersport en zomervakantie

De Franse Alpen is één van de populairste toeristische trekpleisters van Europa. Je kunt er in de winter skiën, snowboarden en langlaufen. In de zomer zijn er de bergwandelingen, je kunt er raften, bergbeklimmen en er zijn mooie autoroutes.

De Franse Alpen is het niet het goedkoopste gebied voor een vakantie. Toch zijn er veel goedkope hotels en hostels te vinden.

    Low budget vluchten
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Frankrijk > Franse Alpen
  De Côte d'Azur Goedkope tickets vinden
Een goedkope vakantie in de Franse Alpen
Vakantie in de Franse Alpen
De Franse Alpen

De Alpen zijn het drukst bezochte toeristische gebied ter wereld. De bergen die tezamen de Alpen vormen liggen voor een belangrijk deel in Frankrijk.

De hoogste berg van Europa, de Mont Blanc (4808 meter hoog), ligt in de Franse Alpen. Het gebied is zowel in de winter als in de zomer erg aantrekkelijk voor toerisme.

Aangezien er ook gletsjers in de Alpen te vinden zijn met skibanen, kan er in Frankrijk het hele jaar door worden geskied.

Alpen
Foto: De Alpen in de zomer

De Alpe d'Huez

Eén van de bekende gebieden in de Franse Alpen is de Alpe d'Huez (+/- 80 liften). Door zijn hoge ligging staat dit gebied bekend om zijn gegarandeerde sneeuwdekking. Verder kun je een bezoek te brengen aan Les Trois Vallées.

Dit wintersportgebied bevat drie dalen: Courchevel (+/- 70 liften), Méribel (+/- 40 liften) en Val Thorens (+/- 30 liften).

In de zomer zijn deze gebieden uitermate geschikt voor lange bergwandelingen.

Een leuke tip is de Aiguille du Midi. Hier vind je een kabelbaan die tot 3842 meter hoog gaat! Vanaf de bergtop heb je een spectaculair uitzicht op de Mont Blanc. Met de kabelbaan ga je vanuit Chamonix naar de Aiguille du Midi, een bergtop in het Mont Blanc massief.

Hier, op een hoogte van 3777 is een café en terras. Bij helder weer zie je zelfs de Matterhorn. Je kunt ook met een kabelbaan over de gletsjer verder naar Pointe Helbronner in Italië en daar met een kabelbaan afdalen naar het Italiaanse dorp La Palud in het wintersportgebied Valle d'Aosta, ongeveer drie km van van de Italiaanse stad Courmayeur.

Alpen

Low budget reizen naar de Franse Alpen

Er zijn een aantal low budget maatschappijen die goedkoop vliegen op Frankrijk. Voor de Franse Alpen het handig om een vlucht te boeken naar Grenoble, Lyon of Saint-Etienne, ongeveer 60 km van Lyon..

Doordat de Franse Alpen zowel in de winter- als zomerperiode zeer geschikt zijn voor een (low budget) vakantie, is het aanbod van overnachtingsplaatsen groot. De prijzen verschillen hierdoor ook enorm.

Er zijn vele kleinere (familie) hotelletjes te vinden, waar je voor een redelijke prijs in de Franse Alpen kunt overnachten.

Tip: De goedkoopste manier van reizen is ongetwijfeld een buspendel. Er rijden vanaf verschillende stations in Nederland en België iedere dag bussen van en naar de Franse Alpen. De kosten voor een busreis zijn laag. Als je een nachtbus neemt spaart het je een overnachting uit.

De bus naar de Franse Alpen

Alpen

Informatie voor een vakantie in de bergen

Goedkoop overnachten Goedkope vluchten naar Frankrijk
Wintersport in de Pyreneeën Wintersport in de Franse Jura
Goedkoop vervoer naar de Alpen Kleine rugzakken voor dagtrips
Reisgidsen en routekaarten Handige reisartikelen
 
 
de bergen van Frankrijk
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
 
 
badplaatsen in  Frankrijk
De Cote d'Azur
 
 
de bergen van Frankrijk
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact