rugzaktrips vakantie

Goedkoop op de eilanden in de Golf van Napels.

In de Golf van Napels liggen een aantal prachtige eilanden die je vanuit de haven van Napels kunt bezoeken. Deze eilanden zijn Capri, Ischia en Procida.

De hotels op Capri zijn echter over het algemeen niet goedkoop. De hotels en pensions op Ischia en Procida zijn wat dat betreft beter betaalbaar.

De kust van Capri.

Capri

Het groene kuureiland Ischia.

Het eiland Ischia ligt naast Capri. Het eiland is groter dan Capri en is van vulkanische oorsprong. Het eiland Ischia is een bekend kuuroord en heeft thermale bronnen en vulkanische modder. De belangrijkste bezienswaardigheid van Ischia is Castello Aragonese, een kasteel dat voor de kust op een eiland ligt. Je kunt er via een dam naartoe lopen.

Ischia is een groen eiland met veel bos en wijngaarden. De hotels en restaurants op Ischia zijn goedkoper dan op Capri. Vanuit de haven van Napels vertrekken er de veerboten naar Ischia.

Overnachten op Capri, Ischia en Procida.

Overnachten

Het mondaine eiland Capri.

Capri is het meest mondaine eiland in de Golf van Napels. Het eiland is duur dus als je low budget reist kun je het beste niet op Capri overnachten. Je kunt het beste het eiland met de veerboot vanuit Napels bezoeken en 's avonds terugvaren.

Een hotel in Napels is veel goedkoper dan een hotel op Capri. Als je toch op het eiland Capri wilt overnachten kun je het beste een hotel buiten de stad Capri zoeken.

In de plaats Anacapri zijn de hotels bijvoorbeeld goedkoper. Vanuit de haven van Capri vertrekken er bussen richting Anacapri.

De nabijgelegen eilanden Ischia en Procida zijn vulkanische eilanden maar het eiland Capri is dat niet.

kaartjes voor de attracties en boottochten op Capri.

De Golf van Napels.

veerboten Golf van Napels

Boottochten op de Golf van Napels.

De bezienswaardigheden van Capri.

De kustlijn en de natuur van het eiland Capri zijn de belangrijkste attracties. Capri is een klein eiland maar je hebt meerdere dagen nodig om alles te zien.

De belangrijkste bezienswaardigheid van Capri is de Blauwe Grot. Je kunt met een roeibootje bij rustig water de grot invaren. In de ochtend is de grot van binnen mooi blauw.

Andere bezienswaardigheden op Capri zijn de hoofdplaats Capri, het uitzicht op de baai van Napels en de ruïnes van keizer Tiberius.

Een bezoek aan de Blauwe Grot op Capri.

De belangrijkste bezienswaardigheid van Capri is de Blauwe Grot. Je kunt bij rustig water met een roeibootje de grot invaren. In de ochtend is de grot van binnen mooi blauw. Vanuit Capri kun je met de bus naar de ingang van de grot waar je een roeibootje met gids kunt huren.

Het leukste is echter om met een bootje vanuit de haven van Capri het eiland rond te varen. Langs de kust zijn meer grotten. Hierbij doe je ook de blauwe grotten aan.

kaartjes voor attracties op Capri.

Capri

Een bezienswaardigheid van Capri zijn de drie rotsen: Punta di Tragara.

Het kleine eiland Procida.

Procida is een kleiner en rustiger eiland dan Capri en Ischia. Hier kun je genieten van het uitzicht op de Golf van Napels. Op Procida vind je kleine straatjes en weinig verkeer. Het eiland Procida is via een brug verbonden met het onbewoonde eiland Vivara.

Er zijn twee kleine havenplaatsen op het eiland: Marina della Corricella en Sancio Cattolico. De bezienswaardigheden op Procida zijn de natuur op het eilandje Vivara, de havenplaats Marina della Corricella en de abdij uit de elfde eeuw.

Op het eiland zijn een paar goedkope hotels te vinden maar het is veel minder toeristisch dan de andere eilanden in de Golf van Napels. Bij de veerboot in Napels naar Procida zijn dan ook meestal geen lange rijen toeristen zoals bij de veerboten naar de eilanden Capri en Ischia.

Met een veerboot naar de eilanden.

In de haven van Napels kun je kaartjes kopen voor de veerboot. Koop een enkeltje als het niet te druk is.

De prijs van twee enkeltjes is hetzelfde en op de terugweg kun je dan een kaartje kopen voor de boot die het eerste vertrekt.

Kaartjes voor de veerboten.

kaartjes voor boottochten op de Golf van Napels.

Capri kust

De Amalfikust.

Als je in de Golf van Napels bent wil je misschien ook de Amalfi Kust op het schiereiland van Sorrento zien.

De Amalfikust ligt rond het plaatsje Amalfi en is één van de mooiste kusten ter wereld. Er zijn boottochten vanuit de dorpen Positano en Amalfi.

Je kunt vanuit Amalfi met de bus naar Napels of Sorrento reizen.
Er varen veerboten tussen Amalfi en Capri.