Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Vrijwilligerswerk in het buitenland

Als je goedkoop in een land wilt verblijven en veel contact wilt hebben met de mensen kun je je opgeven voor vrijwilligerswerk.

Hieronder vind je informatie over vrijwilligerswerk in Azie, Afrika en Amerika.

    Werken in het buitenland
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar AziŽ Goedkope vlluchten naar AustraliŽ en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Talenreizen en werkvakanties > Vrijwilligerswerk
Seizoenswerk op de boerderij Werkvakanties in het buitenland Werk in het toerisme
Vrijwilligerswerk in het buitenland
Vrijwilligerswerk in Afrika, AziŽ en Latijns-Amerika

Vroeger bestond het vrijwilligerswerk vooral uit helpen bij archeologische opgravingen in Frankrijk of activiteiten voor de arme jeugd in voormalige Oostblok landen. Tegenwoordig is het vrijwilligerswerk vooral geconcentreerd in
AziŽ, Afrika en Latijns-Amerika. Vrijwilligerswerk in het buitenland bestaat meestal uit sociale projecten. .

Meestal betaal je voor deelname aan een vrijwilligerswerk programma. Maar er zijn ook enkele programma's die gesubsidieerd worden door de Nederlandse overheid. Vooral de programma’s in Afrika kunnen rekenen op Nederlandse overheidssteun.

Ook worden sommige vrijwilligers programma’s gecombineerd met een taalcursus. De meeste vrijwilligersprogramma’s bieden extra activiteiten. Sommige vrijwilligersprogramma’s bieden taalcursussen aan. Zo kan je bijvoorbeeld Spaans of Swahili leren. Anderen bieden safari’s of zwerftochten aan.

Kost en inwoning zijn altijd in de prijs van het vrijwilligers programma inbegrepen. De extra activiteiten zijn meestal ook bij de prijs inbegrepen. Tijdens het hele programma kan je altijd terugvallen op een partnerorganisatie voor welke vraag of probleem dan ook. Sommige bemiddelingsorganisaties werken zelfs met een persoonlijke begeleider vanaf het moment dat je je voor het programma inschrijft.

Als je in Spanje of Latijns-Amerika wilt werken kun je je ook inschrijven bij Don Quijote. Je gaat dan 4 maanden intensief Spaans leren in een talenschool in het land van bestemming. Er zijn talenscholen in o.a. Mexico, Chili, Peru, Costa Rica, Cuba en ArgentiniŽ. Don Quijote regelt vervolgens vrijwilligerswerk in de sociale sector voor je. Zo krijg je volop de gelegenheid om veel Spaans te spreken.

Andere sites waar je informatie kunt krijgen over vrijwilligerswerk in het buitenland zijn Travelactive en Activity International. Je vindt hier informatie over vrijwilligerswerk en reizen in Afrika, AziŽ, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en in AustraliŽ.

Meer over het programma van Don Quijote

De gratis brochures en informatiebijeenkomsten van Travelactive

Nationial Park

Wild Life (Afrika, AziŽ en Zuid-Amerika)

Als je liever met dieren aan de slag gaat kun je kiezen uit verschillende WildLife programma’s. De meeste bemiddelingsorganisaties bieden speciale programma’s aan die gericht zijn op het werken met dieren. De WildLife programma’s hebben voor het merendeel Afrika als bestemming. Vaak kun je tijdens de WildLife programma’s ook deelnemen aan extra activiteiten zoals safari’s.

Net als bij de sociale projecten zijn kost en inwoning bij de prijs inbegrepen. Ook voor de extra activiteiten betaal je meestal niet extra. Alle deelnemers worden uitgebreid begeleid.

De Nederlandse organisatie Travel Active biedt verschillende WildLife programma's in Afrika, Zuid-Amerika en AziŽ aan.

Olifanten wassen in de rivier
Zoek hier informatie over werk in het buitenland
Werken in je vakantie Brochures over vrijwilligerswerk in het buitenland
Werk in het toerisme Werkvakanties in het buitenland
Werkvakanties in AustraliŽ Vakantiewerk en stage in Spanje en Latijns-Amerika
Gratis overnachten bij locals Seizoenswerk op het platteland
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
 

 
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact