Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Reizen in Zürich

Het vliegveld van Zürich is het grootste vliegveld van Zwitserland. Vanaf het vliegveld reis je gemakkelijk door naar het centrum van de stad. Ook met de trein kun je snel en gemakkelijk naar Zürich reizen.

Naast bussen, trams, stadstreinen en bootbussen is er in Zürich ook een kabelbaan.

    Low budget reizen in Zwitserland
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Zwitserland > Zürich > Openbaar vervoer
Low budget in Zwitserland Low budget verblijf in Zürich Reizen met de trein in Zwitserland
Low budget reizen in Zürich
Reizen in en naar Zürich
Reizen vanaf het vliegveld van Zürich

Vanuit Nederland vertrekken er
Lufthansa vluchten vanaf Schiphol. Ook KLM vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks naar Zürich. Als je vanaf de vliegvelden van Duitsland wilt vliegen kun je een vlucht van Lufthansa nemen vanuit Düsseldorf of Hamburg. GermanWings vliegt vanaf vliegveld Keulen/Bonn.

Het vliegveld van Zürich heeft een ondergronds treinstation en je kunt dan ook vanaf het vliegveld gemakkelijk naar het centraal station in Zürich.

Via het centraal stationvan Zürich is iedere uithoek van Zwitserland in een paar uur met de trein te bereiken. Er vertrekken vanaf het centraal station rechtstreekse treinen naar bijvoorbeeld Bern, Luzern en Bazel.

Het treinstation onder het vliegveld ligt onder Terminal B. Naast de intercity treinen vertrekt er ook elke 10 minuten een lokale trein naar het centraal station van Zürich.

Een extra service van de Zwitserse spoorwegen is de check-in service. Op 50 treinstations in Zwitserland kun je bij het loket voor een groot aantal vliegtuigmaatschappijen inchecken.

Behalve treinen vertrekken er vanaf het vliegveld van Zürich ook verschillende bussen naar het centrum. Ook vertrekken er bussen naar
populaire regio's in Zwitserland. Zelfs in de nacht vertrekken er bussen. Tenslotte rijden er speciale wintersportbussen naar Arlbreg, Davos en Laax. Het busstation ligt achter de parkeergarage van het vliegveld. Als je door de winkels op het vliegveld loopt bereik je het busstation ook.

Als je in Zürich of Luzern moet zijn kun je op het vliegveld ook een taxi of shuttlebus reserveren. Je wordt dan met je bagage voor je hotel afgezet. De rit van het vliegveld naar het centrum van Zürich duurt ongeveer 40 minuten.

Foto: Trams op de Paradeplatz in Zürich

Reizen met de trein vanuit Nederland

Zürich is gemakkelijk per trein te bereiken. Vanuit Amsterdam vertrekken er treinen naar Zürich en vanuit
Duitsland rijden er verschillende hogesnelheidstreinen naar de Zwitserse stad. Zelf de Franse TGV doet Zürich aan.

In Zürich komen alle internationale treinen aan op het belangrijkste treinstation, Hauptbahnhof Zürich. Op het treinstation Hauptbahnhof Zürich stoppen ook de meeste regionale treinen. Deze verbinden Zürich met Bern, Basel en andere belangrijke steden in Zwitserland. Vanaf het treinstation kun je gemakkelijk verder reizen in Zürich met de bus, tram of stadstreinen.

Reizen met de trein naar Zwitserland

Reizen met de bus vanaf Zürich

Behalve vanaf het vliegveld vertrekken er ook regionale en nationale bussen vanaf het busstation in het centrum van Zürich. Ook komen op dit busstation de internationale bussen aan. Het busstation ligt pal naast het belangrijkste treinstation van Zürich. Vanaf dit treinstation kun je gemakkelijk en snel verder Zwitserland in reizen. Ook rijden er rechtstreekse treinen van en naar het vliegveld.

Reizen in Zürich

Koop je kaartjes bij een automaat of bij één van de verschillende kiosken. Een kaartje is geldig op alle vormen van openbaar vervoer binnen de stad Zürich. De veerboten op de rivier en het meer accepteren hetzelfde kaartje.

Als je alleen een dag alleen binnen Zurich reist kun je het beste een dagkaart kopen. Het kaartje is geldig voor alle vormen van openbaar vervoer. Met het dagkaartje kun je ook gebruik maken van de boten op de rivier en het meer. Je kunt overigens bij het toeristenbureau ook het
stedenpasje, de ZürichCARD, kopen voor 20 euro. Je kunt dan gebruik maken van alle vormen van openbaar vervoer in Zürich en je hebt toegang tot de musea.

Bij de kiosken kun je een gratis kaartje van het openbaar vervoer van Zürich krijgen.

Als je niet alleen Zürich maar ook andere plekken van Zwitserland wilt bezoeken kun je het beste een Swiss Pass aanschaffen. Met de Swiss Pass reis je een stuk goedkoper door Zwitserland en je kunt met het pasje ook gebruik maken van het openbaar vervoer in Zürich. Dus geen gedoe meer met zones en je hoeft met een Swiss Pass niet iedere dag een nieuw kaartje te kopen.

Interrailers kunnen gratis gebruik maken van de stadstreinen (S-bahn) in Zürich. Voor al het overige openbaar vervoer moet je met Interrail nog wel een apart kaartje kopen.

Tijdens de nachtelijke uren gaat het openbaar vervoer gewoon door. Bussen, trams en zelfs de stadstreinen rijden ook in de nacht. De nachtbussen en treinen rijden niet alleen door het centrum maar door de hele regio rond Zürich.

Lees meer over low budget overnachten, eten en uitgaan in Zürich

Informatie over reizen in Zwitserland

Noord-Zwitserland
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
 
 
Noord-Zwitserland
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact