Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Low budget in het romantische VenetiŽ

In het hoogseizoen, in juli, augustus en september, is het in de stad heet en druk. De restaurants, cafťs en hotels in het centrum zijn dan ontzettend duur.

Maar ook in het hoogseizoen zijn er nog rustiger plekken te vinden waar je relatief goedkoop een hotel of cafť kunt vinden.

    Low budget reizen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
 
Reizen > Low budget in > ItaliŽ > Low budget in VenetiŽ
Gratis attracties in VenetiŽ VenetÔe: hotels en B&B's Met de trein naar VenetiŽ
Low budget in VenetiŽ
Low budget in VenetiŽ
 
 
kaart van Venetie
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
 
 
Italie
 
 
kaart van Venetie
 
 
zoek naar hotels
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Low budget naar VenetiŽ

In VenetiŽ zijn auto's en bromfietsen verboden. Al sinds 1392 vindt al het vervoer in VenetiŽ per boot of te voet plaats. Als je met de auto naar VenetiŽ wilt, rij je eerst over een snelweg die eindigt in een parkeergarage voor de stad. Hier zul je moeten parkeren voor zo'n 35 euro per dag.

Het is veel handiger om per trein de stad binnen te rijden. Er is een goede treinverbinding naar het centrum van VenetiŽ.

Vanaf het treinstation is alles binnen VenetiŽ goed te voet, per kanaalbus of per gondel te bereiken maar als je wilt kun je hier vervoer reserveren.

VenetiŽ: goedkope hotels en B&B's Gratis attracties in VenetiŽ
VenetiŽ
Foto: De snelweg en spoorweg door zee naar VenetiŽ.
Gondels en kanaalbussen in VenetiŽ

VenetiŽ is geen grote stad. Het grootste gedeelte van het centrum is te voet en af een toe een veerboot goed te bereiken. Gondels zijn alleen voor toeristen. Een tocht met een gondel duurt zo'n 50 minuten en kost rond de 65 euro. Je kunt natuurlijk ook een gondel met een paar anderen huren en de kosten delen.

Bij de Canal Grande, het kanaal tussen San Marco en San Polo, kun je met een gondel (een Traghetto) naar de overkant. Deze overtocht duurt een paar minuten en is relatief goedkoop. Er zijn zeven haltes.

Het goedkoopst is een kanaalbus (een Vaporetto). Als je het San Marco plein wilt vanuit zee wilt bekijken kun je het beste een kanaalbus nemen naar het eiland San Giorgio Maggiore of naar Lido. Een mooie vaartocht van het station naar San Marco is Vaporetto lijn 1.

tickets Tickets voor gondels en andere attracties (met prijzen).
VenetiŽ
Foto: Een kanaalbus en gondels in VenetiŽ
Kaartjes voor de Vaporetti kun je in de kiosk bij de aanlegsteigers of in iedere tabakszaak kopen. Een kaartje is voor ťťn vaart geldig en wordt dus niet op basis van de afstand gerekend. Een dagkaart van 12 of 24 uur is goedkoper als je veel wilt varen.

Herfst, winter en voorjaar in VenetiŽ

VenetiŽ is het hele jaar door een leuke stad om te bezoeken. In de zomer is het echter heet en er zijn teveel toeristen. Minder druk is het in de herfst en winter. De vele hotels en restaurants zijn dan goedkoper en er zijn minder toeristen.

Carnaval in VenetiŽ

In VenetiŽ is carnaval het meest bekende feest. Het carnaval van VenetiŽ is heel speciaal. Maskers zoals hiernaast worden nog steeds gedragen. Tegenwoordig vind je veel winkels in VenetiŽ waar toeristen het hele jaar door deze maskers als souvenir kunnen kopen.

Naast het carnaval trekt ook het filmfestival van VenetiŽ (eind augustus, begin september) jaarlijks veel toeristen.

Goedkoop eten in VenetiŽ
Tip 1: Eten en drinken in VenetiŽ is duur. Eet niet in restaurants maar in wijnbars of 'Paccari'. Het eten wordt hier in kleine porties geserveerd.

Tip 2: Als je in VenetiŽ toch in een restaurant wilt eten kun je het beste het toeristen menu nemen. Dit drie of viergangenmenu vind je op een bord bij de deur. Het is goedkoper dan een Menu ŗ la Carte.

Tip 3: Een pizzeria is goedkoper dan een Trattoria. Een Trattoria is weer goedkoper dan een Restorante.

Tip 4: Overal in VenetiŽ kun je 'tramezzini', sandwiches, vinden. Goedkoop, lekker en gezond.

Tip 5: Als je in een cafť eet blijf dan staan. Bediening aan een tafel kost geld.

Tip 6. Op ongeveer anderhalf uur rijden van VenetiŽ ligt de prachtige stad Verona. Verona is veel minder toeristisch dan VenetiŽ en eten en overnachten is hier dan ook veel goedkoper.

Meer informatie voor je vakantie in ItaliŽ
Goedkoop overnachten in VenetiŽ Hostels en jeugdherbergen in VenetiŽ
Goedkoop in ItaliŽ Vliegvelden bij Florence
Gratis attracties in VenetiŽ Dagtrips naar Verona
Goedkoop reizen in ItaliŽ Dagtrips naar Trieste
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact