Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Veerboten in Finland

Veel backpackers nemen vanuit Tallinn (Estland), Rostock (Duitsland) of Stockholm (Zweden) een veerboot naar Helsinki. Als je in Helsinki bent is een tocht op de Oostzee met een veerboot een aanrader.

Vlakbij Helsinki ligt het eiland Suomenlinna. Een bezoek aan het beroemde fort op dit eiland is een populaire dagtocht.

    Vakantie in Finland
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar AziŽ Goedkope vlluchten naar AustraliŽ en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Finland > Helsinki > Veerboten
Reizen per trein door Finland Goedkoop overnachten in Helsinki Openbaar vervoer in Helsinki
Reizen met het openbaar vervoer in Finland
Veerboten in Finland
Reizen per veerboot van en naar Finland

Finland is goed per veerboot te bereiken. Er varen veerboten tussen Helsinki en Turku en de Zweedse hoofdstad Stockholm, naar het Duitse Rostock en naar de hoofdstad van Estland, Tallinn.

Vooral de veerboot van Estland naar Finland is erg goedkoop. Voor de rest krijg je met je Interrail kaart korting op de meeste overtochten per veerboot.

De regionale bussen van busmaatschappij Expressbus en de treinen van treinmaatschappij VR sluiten goed aan op de aankomst- en vertrektijden van de verschillende veerboten.

tickets Veerboten van en naar Finland (met vertrektijden, routes en prijzen).
Openbaarvervoer in Helsinki
Foto: …ťn van de vele veerboten op weg naar Helsinki

De veerboten van Helsinki

Een populaire dagtocht in de zomer is dat met de veerboot van Helsinki naar Suomenlinna. Deze veerboot vertrekt vanaf het marktplein (Kauppatori). Voor de overtocht kun je je Helsinki Card gebruiken.

Wie met de veerboot aankomt heeft verschillende mogelijkheden om naar de stad te reizen. De Westelijke Veerhaven is verbonden met het centrum van Helsinki via bus No. 15. Uitstappen bij metrostation Ruoholahti en vandaar met de metro verder reizen. Bus No. 15A kan je naar het centraal treinstation brengen.

Openbaar vervoer in Helsinki

veerboot Suomenlinna
Foto: Een populaire dagtocht vanuit Helsinki is het eiland Suomenlinna

De Zuidelijke West Veerhaven is per tram met de stad verbonden. Trams No. 1A, 3B en 3T brengen je tot in het stadscentrum. Tram 3T is de toeristentram die langs verschillende bezienswaardigheden rijdt.

De Zuidelijke Oost Veerhaven is met de trams 4 en 4T met Helsinki verbonden. Opstappen bij halte Katajanokan Puisto. Deze tramhalte ligt op loopafstand van de haven.

De Noordelijke Haven wordt vooral gebruikt voor vrachtschepen. Mocht je veerboot daar toch aanmeren dan kun je de haven bereiken via bus 16 en 68. Je moet bij halte Kšenkuja uitstappen.

Openbaar vervoer in Helsinki Goedkoop overnachten in Helsinki
De eilanden van Helsinki Goedkoop in Helsinki

Low budget in:

Noorwegen Finland Denemarken
Zweden    
Estland Letland Litouwen

Meer informatie voor een vakantie in Finland

Low budget in Finland Hostels en jeugdherbergen
Bespaartips voor je vakantie Veerboten naar Finland
Reizen per bus door Finland Openbaar vervoer in Helsinki
Vrij kamperen in Finland Reizen per trein door Finland
Goedkoop in Helsinki Tips voor je handbagage
Handige spullen voor je camera Bagage veilig meenemen
 
 
Oostzee
 
 
zoek naar hotels
 
 

 
 
Oostzee
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact