Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Openbaar vervoer in Kopenhagen

Bijna alle attracties en bezienswaardighedenvan Kopenhagen zijn te voet te bereiken. Het openbaar vervoer in Kopenhagen is modern en uitgebreid.

De stad Kopenhagen is ook vanaf het vliegveld goed te bereiken met het openbaar vervoer. Zo rijdt metrolijn M2 vanaf het vliegveld naar het centrum van Kopenhagen.

    Reizen in Denemarken
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Denemarken > Kopenhagen > Openbaar vervoer
Gratis attracties Kopenhagen Goedkoop in Kopenhagen Low budget in Denemarken
Het openbaar vervoer in Kopenhagen
Openbaar vervoer in Kopenhagen
De kortingskaarten en kaartjes

Met het stedenpasje de Copenhagen Card of CPH reis je gratis met het openbaar vervoer. Zelfs vanaf het vliegveld bij Kopenhagen. Ook heb je gratis toegang of korting op de toegang tot veel attracties en bezienswaardigheden in Kopenhagen.

De Copenhagen Card is verkrijgbaar in vier uitvoeringen. Er is een kaart van 24 uur, twee dagen, drie dagen en er is een kaart voor vijf dagen. Deze kortingskaart is te verkrijgen bij de verkooppunten van vervoersbedrijf DSB, bij de toeristenbureaus en natuurlijk online.

tickets De Copenhagen Card of CPH (met prijs).

Voor wie niet gebruik wil maken van de Copenhagen Card kan ook een 24-uurs kaart kopen voor alleen het openbaar vervoer. Met deze kaart kun je één dag gratis reizen in bus, trein en metro. Deze 24-uurskaart is te verkrijgen aan de loketten van de DSB.

Is één dag niet genoeg, dan je kiezen voor de FlexCard. Met deze kaart kun je zeven dagen ongelimiteerd gebruik maken van bus, tram en metro binnen de zone die is aangegeven op de kaart. Hoe meer zones, hoe duurder de kaart.

Als je besluit om losse kaartjes te kopen moet je er wel rekening mee houden dat je op nachtbussen en in de metro tussen 01.00 uur en 05.00 uur een dubbel tarief betaalt. Losse kaartjes koop je aan het loket, bij ticket machines of gewoon bij de buschauffeur.

Openbaar vervoer in Kopenhagen
Foto: De stadstrein in Kopenhagen
De stadstreinen of S-tog

Het hart van het openbaar vervoer in
Kopenhagen wordt gevormd door de stadstrein S-tog en de metro. De S-tog bestaat uit zes basislijnen die worden aangeduid met een letter. Op deze lijnen rijden de treinen dagelijks van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Naast de basislijnen zijn er ook zogenaamde plus-lijnen. Deze worden aangeduid met een letter en een plus bijvoorbeeld A+. Op deze plus-lijnen rijden de treinen alleen in de ochtend en middag van maandag tot en met zaterdag.

Tenslotte zijn er ook nog twee extra lijnen. Deze worden aangeduid met een letter en een x bijvoorbeeld Ex. Deze extra lijnen rijden alleen in de spits.

Openbaar vervoer in  Kopenhagen
Foto: Een metrostation in Kopenhagen

Reizen met de metro in Kopenhagen

Naast de stadstrein rijdt er ook een metro in Kopenhagen. De metro bestaat uit twee lijnen, lijn M1 en M2. Met metrolijn M2 rijd je van het vliegveld tot aan het centrum van de stad.

Wie wil overstappen op de stadstrein S-tog kan dat doen op de stations Vanløse, Flintholm en Nørreport. Je kunt ook met de metro naar

Vervoer vanaf het vliegveld van Kopenhagen

Onder terminal 3 van het vliegveld vind je het treinstation met treinen naar Kopenhagen, Helsingør en Bornholm en naar Malmö in Zweden.

De bussen vertrekken vanaf terminal 2. Er vertrekken niet alleen bussen van het vliegveld naar het centrum van Kopenhagen maar ook naar de plaats Århus in Jutland en je kunt met de bus over de brug naar Zweden.

Met de Copenhagen Card kun je al vanaf het vliegveld gratis naar Kopenhagen reizen.

tickets Reserveer een shuttlebus of taxi op het vliegveld (met prijs).

Low budget in:

Noorwegen Finland
Denemarken Zweden

Meer informatie voor je vakantie in Denemarken

Low budget in Denemarken Goedkoop in Kopenhagen
Bespaartips voor je vakantie Veerboten in Denemarken
De hostels en jeugdherbergen Gratis attracties Kopenhagen
Vrij kamperen in Denemarken Openbaar vervoer in Denemarken
Bestel een Copenhagen Card Bagage veilig meenemen
 
 
Kaart van Denemarken
 
 
zoek naar hotels
 
 
 
 
Kaart van Denemarken
 
 
Kaart van Denemarken
 
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact