Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
De attracties van Napels: de Vesuvius

Niet ver van Napels ligt de nog altijd actieve vulkaan de Vesuvius. Met het openbaar vervoer kun je tot 1 km onder de krater komen. Op de Vesuvius heb je een prachtig uitzicht over de Baai van Napels.

De meest populaire dagtrips vanuit Napels zijn dan ook naar de Vesuvius en naar de opgravingen van Pompeii en Herculaneum.

    De vulkaan de Vesuvius
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar AziŽ Goedkope vlluchten naar AustraliŽ en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > ItaliŽ > Napels > De Vesuvius
Gratis attracties in Napels Goedkoop in Napels Shoppen en uitgaan in Napels
Dagtrips vanuit Napels
Zoek op de site
de Vesuvius Express
Naast het station van Ercolana Scavi vind je dit reisbureau waar je een rit naar de Vesuvius kunt boeken.
pad naar de top van de Vesuvius
Het pad naar de top van de Vesuvius. Verkeerd lopen kan niet.
parkeerplaats bij de top ban de Vesuvius
De parkeerplaats en ingang naar de top van de Vesuvius.

De witte busjes zijn van de Vesuvius Express uit de plaats Ercolano Scavi (naast het station).

De attracties van Napels: de Vesuvius
De Vesuvius bij Napels

Als je in Napels bent moet je zeker eens de top van de vulkaan Vesuvius bezoeken. De Vesuvius is omgeven door erg vruchtbaar land en vele dorpen en steden zijn hier door de eeuwen heen gebouwd en weer verdwenen.

Vanuit Napels zijn de steden Pompeii en Herculaneum, die tijdens de uitbarsting in het jaar 79 bedolven werden, ook te bezoeken. Hieronder vind je informatie hoe je naar de top van de Vesuvius en de steden Pompeii en Herculaneum kunt reizen.  

De Vesuvius
Foto: De Vesuvius gezien vanuit Napels.

Hoe je vanuit Napels de Vesuvius kunt bezoeken.

De Vesuvius is naast de Etna de enige nog actieve vulkaan van Europa. De top van de vulkaan is een bezoek zeker waard. Natuurlijk is de top van de vulkaan interessant maar je hebt op de berg ook een prachtig uitzicht over Napels en de Golf van Napels.

Als je met de auto bent rij je over de Autostrada A3 Napels-Salerno. Bij de afslag Ercolano moet je afslaan. Nu ben je op een parkeerterrein bijna onder de top van de Vulkaan.

Je kunt ook met de trein van Napels naar de Vesuvius. Vanuit Napels reis je vanaf Station Garibaldi (het centraal station) met de trein naar station Ercolano-Scavi. Ercolano Scavi zijn de opgravingen van Herculaneum.

Naast het station is een reisbureautje waar je een rit met de shuttlebus kunt boeken. Hier neem je de Vesuvius Express voor een korte rit van 20 minuten tot op het parkeerterrein onder de top van de Vesuvius.

Een nadeel van het busje is dat je maar ťťn uur en twintig minuten hebt om de top van de krater te bezoeken en terug te lopen. Maar als je het busje terug mist mag je met een ander busje terug. Dat vertellen ze je vooraf niet altijd, zelfs niet als je erom vraagt.

Een derde mogelijkheid om naar de top van de Vesuvius te gaan is via de regionale bus uit Pompeii. Als je een bezoek aan Pompeii wilt combineren met een bezoek aan de Vesuvius dan is deze bus het gemakkelijkste.

Bij het station van Pompeii word je misschien benaderd door iemand met een busje naar de Vesuvius maar dit is niet de officiŽle busdienst. De officiele Vesuvius bus vertrekt tussen 08:00 uur en 14:30 uur ieder uur vanaf Piazza Amfiteatro in Pompeii. Je kunt ook bij het centraal busstation in Pompeii opstappen (5 minuten eerder). Een retourtje kost ongeveer € 9,-.

tickets Tickets voor vervoer, excursies en rondleidingen.
pad naar de top
Foto: Het pad van de parkeerplaats naar de top van de vulkaan.

Het pad naar de top van de Vesuvius

Als je op het parkeerterrein bij de top van de vulkaan bent moet je een kaartje kopen voor ongeveer € 6,50 om over het pad naar boven te lopen. Het pad is nieuw en gemakkelijk te belopen. Verdwalen kan niet want je kunt alleen maar naar boven of naar beneden.

Een gids is dus niet nodig. Kinderen rapen onderweg naar de top stenen. In sommige stenen zitten kristallen. Je loopt ongeveer een kilometer naar boven.

Op de Vesuvius kun je in de krater kijken en kun je genieten van het uitzicht over Napels.

In de krater zie je geen magma maar er is wel vaak wat rook te zien.

Vlak de top is een winkeltje waar je drinken, snacks en souvenirs kunt kopen.onder

Zo ziet het eruit.
Vesivius
De Vesuvius
top van de Vesuvius
Foto: Het uitzicht op de top van de vulkaan.

De opgravingen van Pompeii en Herculaneum

In het jaar 79 was er een uitbarsting van de Vesuvius en werden vlakbij Napels de Romeinse plaatsen Herculaneum en Pompeii bedolven.

Als je in Napels bent moet je de opgravingen van Herculaneum en Pompeii gaan zien.

Dagtrips naar Pompeii en Herculaneum (Italiaans: Ercolano)

Informatie over goedkoop op vakantie in ItaliŽ

 
 
kaart van de golf vanNapels
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 

 
 
kaart van de golf vanNapels
 
 
zoek naar hotels
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact