Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Low budget vakantie in Londen

Hier vind je informatie voor je low budget vakantie in Londen. Over het algemeen is Londen nu niet bepaald een low budget stad. Er zijn echter wel goedkope hotels en restaurants te vinden.

Als je in hostels overnacht kun je vaak gebruik maken van de keuken. In de buurt van Londen zijn een aantal campings. Met de metro of per trein ben je snel in het centrum van Londen.

    Low budget reizen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
 
Reizen > Low budget in > Groot-BrittanniŽ > Londen
Fietsen in Londen Gratis concerten in Londen Leuke dingen doen in Londen
Low budget in Londen  
Low budget in Londen
 
 
plattegrond van Tower Hill
 
 
Kensington
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 

 
 
plattegrond met vliegvelden
 
 
centrum Londen
 
 
plattegrond van Tower Hill
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Low budget reizen naar Londen

Naar Londen reizen is makkelijk en kan heel goedkoop zijn als je ruim van tevoren boekt. Er zijn tegenwoordig veel low budget vluchten naar Londen, waar je bij tijdig boeken niet meer betaalt dan 100 euro.

Dit geldt ook voor de altijd goedkope busreizen naar Londen. Bij een pendelbus betaal je zelfs last minute niet meer dan 100 euro voor een retourtje.

Als je met het vliegtuig gaat moet je wel nog een metro naar de stad nemen. De bus doet er wat langer over, maar brengt je wel meteen naar het centrum van de stad.

Reizen met de veerboot kan goedkoper zijn als je in de laatste week voor vertrek nog wilt boeken.

Een kaartje voor de veerboot is op het laatste moment veel minder duur dan een vliegtuigticket. Je kunt zelfs in de haven nog wel een kaartje kopen.

De attracties in de buurt van:
Tower Hill London Bridge Westminster
Tower Hill London Bridge Westminster
Gratis musea
South Kensington
Veel musea zijn in Londen gratis. Bekende gratis musea zijn het British Museum, Tate Modern, Tate Britain, het Science Museum, de National Gallery en het Natural History Museum.

Lijst met gratis musea in Londen

De musea van South Kensington

Gratis theater en concerten Hier vind je een lijst met gratis voorstellingen in diverse theaters en in het Royal Opera House.

Ook kun je online gratis kaartjes reserveren voor de opnames van BBC shows. Zo kun je wel heel goedkoop uitgaan in Londen.

Gratis voorstellingen in Londen

Goedkoop shoppen
Piccadilly Circus
Piccadilly Circus
In de winter, direct na Kerst, begint in Londen de grote uitverkoop. Boxing Day, voor ons tweede kerstdag. In de zomer vindt de uitverkoop eind juni en juli plaats.

Shoppen rond Oxford Street en Regent Street

De Camden Markets

De markten van Londen

Goedkoop overnachten Goedkope hotels en hostels in Londen
Goedkoop eten in Londen
China Town Bricklane Camden market eten
Chinatown Brick Lane Camden Markets
> 'Ethnic Food' is goedkoop. Overal in Londen vind je restaurants die curry, kebab, loempia's etc. uit India, het Midden-Oosten en Zuid-Oost AziŽ aanbieden.

In London-Chinatown zijn de restaurants goedkoop en de wijk ligt vlakbij the theaters in West End. Ideaal als je uitgaat.

In de wijken Southall en Wembley is Indiaas eten de helft goedkoper en veel lekkerder dan in het centrum van Londen.

> 'Take away food' is vaak het goedkoopst omdat de BTW daarvan lager is dan in het restaurant zelf en natuurlijk omdat er geen servicekosten berekend worden. Het verschil kan tussen de 30% en 40% liggen. Je kunt in Londen op hele mooie plaatsen picknicken.
> Vegetarisch eten is vaak goedkoop. Er zijn goede vegetarische restaurants bij Covent Garden, in Neal's Yard Area, een kleurrijke binnenplaats in Seven Dials.
> Een portie Fish & Chips vult ook en is heel goedkoop. Na twaalf uur kun je goedkoop eten in de pubs.
Musicals in Londen Goedkope tickets voor musicals op West End
  Pantomime, musicals en comedy
Dagtrips vanuit Londen  
Oxford Cambridge de badplaats Bristol
Liverpool De beroemde krijtrotsen van Dover

Campings in de buurt van Londen

In een paar recreatiegebieden vlakbij Londen zijn een aantal goedkope campings te vinden. Dankzij de metro kun je ook van buiten Londen in iets meer dan een half uur in het centrum van Londen zijn.

Campings in de buurt van Londen

Vervoer in Londen

Londen kent een uitgebreid openbaarvervoer netwerk. Je kunt daardoor overal komen waar je maar wilt. Vanaf het vliegveld kun je meteen in de metro stappen die je naar hartje Londen brengt. Buiten het centrum kun je ook makkelijk en gratis je fiets meenemen, maar in de binnenstad is dit lastiger.

Als je de hele dag met de metro reist is het handig en goedkoper om bij de kassa naar een Travel Card of een Oyster Card te vragen. Voor ongeveer 25 pond kun je zeven dagen gratis binnen twee zones met de bus of metro reizen.

Informatie over het openbaar vervoer in Londen Vervoer vanaf ieder vliegveld in Londen
London pass en attracties in Londen Fietsen in Londen
Fietsenverhuur in Londen Goedkope rondritten in een klassieke dubbeldekker

In de metro stations, in hotels en bij de toeristenbureaus kun je een gratis kaartje krijgen met de metrolijnen. In veel toeristenwinkels kun je ook een gratis kaartje van de buslijnen krijgen

Original Londen Sightseeing tour

Een snelle manier om Londen binnen korte tijd te bekijken, is de Original Londen Sightseeing Tour. Voor zo'n 25 pond, zit je bovenin een open dubbeldekker. De kaartjes zijn 48 uur geldig en je kunt overstappen tussen de drie routes door Londen. In de prijs zit zelfs een vaartocht met de Thames River Cruise inbegrepen.

toegangskaartjes voor attracties Online toegangskaartjes voor attracties

Bespaartip:

Bus 9 rijdt een route langs de belangrijkste attracties van Londen. Dit kost je niet meer dan de prijs van een buskaartje en is dus een alternatief voor de dure Hop On Hop Off Bus. Bus 9 is populair bij toeristen en de klassieke Engelse dubbeldekker wordt hier nog ingezet.

Informatie voor je vakantie in Londen

Goedkope hotels en hostels in Londen Vervoer vanaf ieder vliegveld in Londen
Reisstekkers voor Engelse stopcontacten Kleine rugzakken voor dagtrips
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact