Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
De bezienswaardigheden rond metrostation Tower Hill

Metrostation Tower Hill ligt op een kleine heuvel bij de Tower in één van de oudste delen van Londen. Het metrostation ligt op de grens van de City of Londen.

Rondom Tower Hill liggen veel gratis bezienswaardigheden. Hier is een overzicht van de belangrijkste attracties rond metrostation Tower Hill.

    Low budget in Londen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
     
Reizen > Low budget in > Groot-Brittannië > Londen > De attracties > rond metrostation Tower Hill
Hotels en hostels in Londen Leuke dingen doen in Londen Low budget in Londen
De bezienswaardigheden in Londen
De bezienswaardigheden rond metrostation Tower Hill
 
 
Tower Hill
 
plattegrond van Tower Hill
 
 
zoek naar hotels
 
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
Zoek op de site
 
 

 
 
plattegrond van Tower Hill
 
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
1. Tower Hill

Er is tegenwoordig niet veel meer van te zien maar op Tower Hill werden vroeger criminelen en politieke tegenstanders van de koning in het openbaar terechtgesteld.

2. De Tower of London

Als je metrostation Tower Hill uitloopt sta je direct tegenover de Tower of London. Op de heuvel bij het metrostation is een soort uitkijk vanwaar je de Tower goed kunt zien. Het oudste gedeelte is de White Tower en de Norman Church uit de elfde eeuw. De White Tower is het kasteel met de vier torens in het midden van het complex. De rest van de torens en de muren zijn daarna gebouwd.

De Tower of London is door de eeuwen heen o.a. gebruikt als paleis, gevangenis, kruithuis en dierentuin. Als je rond de Tower loopt is er al veel te zien. Als je de Tower binnen wilt moet je een kaartje kopen bij de kassa's.

Zo ziet het eruit.
Tower of London
De Tower of London
De City of London
De City of London
Tower Bridge Londen

3. De stadsmuur uit de Romeinse tijd (de tweede eeuw na Chr.).

Voor de ingang van metrostation zie je nog een stuk van de oude Romeinse stadsmuur. Voor de muur staat het standbeeld van keizer Trajanus (een kopie).

4. De Tower Bridge

De Tower Bridge is één van de meest fotogenieke gebouwen in Londen. Toeristen maken dan ook op ieder moment van de dag foto's van de brug. Het is een trend om met je geliefde een slotje aan de brug vast te maken maar bespaar je de moeite, een paar keer per jaar worden alle slotjes aan de brug losgeknipt.

toegangskaartjes voor attracties Je kunt ook naar de bovenste verdieping van de brug. Er is een ingang op de brug. Hoog boven London Bridge loopt een voetgangersbrug met een vloer van (bijna) onbreekbaar glas.

5. De Theems

Voor de Tower loopt
het Thames Path, een lange afstandspad langs de Theems. Bij eb valt bij de oever een deel van de bodem van de Theems droog. Bij de Tower en de Tower Bridge zie je dan vaak mensen over het “strandje” aan de Theems wandelen. Je kunt hier met wat geluk voorwerpen vinden uit het verleden van Londen.

We hebben zelf op de oever van Shad Thames bij de Tower Bridge na een paar minuten zoeken een 17de-eeuwse pijpekopje gevonden.

Londen
Foto: St Katherine's Docks ligt ongeveer 5 minuten lopen van metrostation Tower Hill.

6. St Katherine's Docks

Naast de Tower Bridge ligt St Katherine's Docks, een plaats die je absoluut niet aan Londen doet denken. Dit gebied was in de negentiende eeuw een havendok.

St Katherine's Docks is tegenwoordig een jachthaven met luxe jachten en een werkende sluis. Sommige 19de-eeuwse pakhuizen zijn bewaard gebleven.

Je vindt hier restaurants, bars en kleine winkels. Bij de jachthaven vind je een paar brasserieën waar je goedkoop kunt ontbijten.

Zo ziet het eruit.
Katherine Docks
St Katherine Docks

Op vrijdag is er bij het ophaalbruggetje tegenover de Dickens Inn een markt met hapjes uit veel landen. Hier kun je lekker en goedkoop lunchen.

Over de brug kun je in ongeveer 15 minuten naar
Shad Thames en langs de Theems naar metrostation London Bridge wandelen.

stadhuis Londen
Foto: Uitzicht over de Theems op het stadhuis in More-London. Tip: Op de promenade van More-London heb je het beste uitzicht op Tower Hill en de Tower Bridge.

Je kunt er in het gras picknicken en van het uitzicht genieten. Er is een supermarkt vlakbij op Tooley Street met lekkere sandwiches.

Voor het stadhuis is een openluchttheater waar je in de zomer in de avond gratis een voorstelling kunt zien.

Meer over low budget in Londen

De attracties rond London Bridge Low budget in Londen
De attracties van Londen Attracties rond Piccadilly Circus
Goedkoper naar het theater in Londen Openbaar vervoer in Londen.
Gratis musea in Londen Fietsenverhuur in Londen
Goedkoop eten in Londen Attracties in South Kensington, Londen
Attracties bij metrostation Westminster Shoppen in Londen
Hotels en hostels in Londen Goedkope rondritten in een klassieke bus
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact