Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Bijna gratis attracties in München

München, gelegen in het Duitse Beieren, is een stad waar je genoeg kunt beleven. Er zijn voldoende (bijna) gratis attracties die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Zo vind je in München bijvoorbeeld de Englischer Garten, het Marienplatz, de Viktualienmarkt en de Peterskirche.

    Low budget in München
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Duitsland > München > Gratis attracties
  Low budget in Duitsland Goedkoop overnachten in München
Goedkoop in München
De gratis attracties in München
1. De Englischer Garten

De Englischer Garten is een groot park in het centrum van München. Het in 1789 geopende park biedt tegenwoordig veel leuke dingen om te doen. Zo kun je in de Englischer Garten bijvoorbeeld fietsen, bootjes huren, joggen, wandelen, picknicken, zonnebaden en
Biergartens bezoeken.

De Englischer Garten betreft een gebied van 3,73 vierkante kilometers.
Adres: Englischer Garten

2. Het plein Marienplatz

Het beroemde plein Marienplatz is een absolute must-see. Het plein is ideaal om te winkelen, te dineren of gewoon stadswandelingen te maken. Het Marienplatz is gemakkelijk te bereiken met de U-bahn.

Van 11.00 uur tot 17.00 uur speelt er in het Neues Rathaus het wereldberoemde en opmerkelijke Glockenspiel. Het Rathaus, het stadhuis, is de belangrijkste bezienswaardigheid van Marienplatz.

Op de binnenplaats achter het Neues Rathaus kun je heel goedkoop eten en drinken in een kantine.

3. Gratis rondleidingen met gids door München

Ook in München zijn er gratis rondleidingen door het centrum. O.a. organisator Sandemans New Europe biedt gratis rondleidingen door de binnenstad aan.

De gids doet het voor de fooien dus als de tour bevalt geef je wat je wilt.

De gratis tours met gids door München

Zo ziet München eruit.
Munchen
Leuke plekjes in München
Marienplatz, Muenchen

4. Fietsen huren in München

München is een stad waar het openbaar vervoer prima te doen is maar als je je optimaal door de binnenstad wilt verplaatsen is het handig om een fiets te huren.

Goedkoop een fiets huren kan bijvoorbeeld bij het Art Hotel Munich en bij het fietsbedrijf Mike’s Bike Tours. Adres: Mike’s Bike Tours, Hockbruchen Str.

Bij het Nederlandse bedrijf Baja Bikes in München kun je fietsen huren. Baja Bikes organiseert ook fietstours en wandelexcursies door München.

5. Surfen in de Englischer Garten op de Eisbach

Aan de zuidzijde van de Englischer Garten ligt het riviertje de Eisbach. Hier heb je de mogelijkheid om te surfen. Zeker wie van surfen houdt, is de Eisbach een leuke plek om te surfen of om er gewoon naar te kijken.
Adres: bij de Prinzregenten Strasse

Viktualienmarkt, Muenchen

6. Viktualienmarkt

De Viktualienmarkt is een dagelijkse markt in het hartje van München. De markt is al actief vanaf 1807 en opgezet door de boeren van destijds.

Vandaag de dag is de Viktualienmarkt nog steeds een erg populaire markt waar je van alles kunt kopen.

Elke dag zijn er zo'n 140 kramen te bewonderen, die bloemen, exotisch fruit, spelletjes, kaas, vis, dranken en meer verkopen.

Nergens anders in München kun je zo goedkoop je eten kopen.

De meeste kraampjes zijn van maandag tot en met zaterdag open van 8 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds.

7. De Peterskirche

De Peterskirche in München is een hoge toren met maar liefst 350 treden. Veel toeristen begeven zich naar deze attractie, omdat je er een mooi uitzicht hebt. Op een heldere dag heb je zelfs zicht over de Alpen, zeker als je een verrekijker bij je hebt.

Normaliter betaal je zo’n €1,50 om de Peterskirche binnen te komen, maar op zondag is het bezoeken van deze hoge toren gratis. De Peterskirche ligt dichtbij het metrostation van het Marienplatz.
Adres: Rindermarkt 1

8. BMW Welt

Altijd al geïnteresseerd geweest in de nieuwste snufjes van auto’s? Ga dan naar BMW Welt. Dit is een onderdeel van het BMW-complex. In BMW Welt word je uitgelegd hoe de nieuwste snufjes op de auto’s van BMW worden toegepast.

Het gebouw is mooi en dat er mooie auto’s binnen staan moge voor zich spreken.

Bij BMW Welt is een BMW Museum aangesloten. Op afspraak kun je hier een rondleiding door krijgen, net als door de BMW fabriek. Hoewel BMW Welt gratis toegankelijk is, moet je voor het BMW Museum en de BMW fabriek wel een kleine vergoeding betalen.
Adres: Am Olympiapark 1

9. Asamkirche

Wie altijd al een keer een kerk in Roccoco- en Barokstijl heeft willen zien moet eens naar de Asamkirche gaan. De toegang tot deze kerk, die is voorzien van veel bladgoud en frutsels en is gratis toegankelijk.

De kerk is gebouwd tussen 1733 en 1746 door de broers Egid Quirin Asam en Cosman Damian Asam.
Adres: Asamkirche, Sendlinger Strasse 32

Meer informatie voor je vakantie in Beieren
Overnachten in München Goedkoop in München
Met de trein naar München Low budget in Duitsland
Bespaartips voor je vakantie Dagtrip naar de Beierse Alpen (90 km)
Eten in kantines in München De gratis tours met gids door München
Handige spullen voor je camera Bagage veilig meenemen
 
 
kaart van München
 
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Zoek op de site
 
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 

 
 
kaart over de Duitse grens
 
 
Beieren
 
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact