Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Gratis attracties in Berlijn

Berlijn heeft veel musea, winkelstraten en andere interessante bezienswaardigheden. Het loont om je studentenkaart mee te nemen naar Berlijn want bij veel attracties kun je daarmee korting krijgen. Maar veel bezienswaardigheden in Berlijn zijn voor iedereen gratis.

Hieronder vind je een lijst met gratis attracties in Berlijn.

    Goedkope attracties in Berlijn
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Duitsland > Berlijn > Gratis attracties
De hostels van Berlijn Goedkoop overnachten in Berlijn Goedkoop in Berlijn
Goedkoop in Berlijn
Gratis bezienswaardigheden in Berlijn
1. East Side Gallery

De East Side Gallery is het grootst overgebleven stuk van de Berlijnse muur met een lengte van 1200 meter. Maar liefst 118 kunstenaars van over de hele wereld hebben hier hun mening over politiek geuit door middel van graffiti, schilderingen en andere kunstuitingen.

De East Side Gallery ligt aan de rivier de Spree tussen Berlin Ostbahnhof en de Oberbaumbrücke in Friedrichshain-Kreuzberg .
Adres: Mühlenstraße 1, Metrostation: S Bahn Ostbahnhof

2. Het Reichstag

Het Reichstag is het Duitse parlementsgebouw in Berlijn. Vanaf de koepel op Het Reichstag kun je van het uitzicht over Berlijn genieten.

De Reichstag trekt dagelijks 8000 bezoekers en de ingang is tot 22:00 open. Je mag echter tot 24.00 uur boven blijven. De toegang is voor iedereen gratis.
Adres: Platz der Republik 1, S-bahn  Unter den Linden

Berlijn
Foto: Het Sony Center met links de bioscoop met Engelstalige films.

3. Het Sony Center op de Potsdamer Platz

Het Sony Center op de Postdamer Platz is een verzameling gebouwen die door een grote koepel zijn overdekt. Het Sony Center, is iets dat als je in Berlijn bent gewoon moet bezoeken.

Binnen de koepel zitten onder andere het Europese hoofdkantoor van Sony, een hotel en een bioscoop waar je films in de originele taal kunt zien. Dus een nagesynchroniseerde film hoeft niet meer als je in Berlijn bent.

Ook meerdere musea, een Sony winkel en kantoren ontbreken niet.
Adres: Potsdamer Platz, Metro Potsdamer Platz

4. De Berliner Dom

De Berliner Dom is één van de belangrijkste kerken in Berlijn gelegen op het Museuminsel. De architectuur is erg bijzonder. Het interieur van de Dom is mooi versierd met mozaïeken en de crypte biedt plaats aan 80 sarcofagen van Pruisische koningen.

Wereldberoemd is het Sauerorgel, een gigantisch orgel met 113 registers. Er is gratis toegang van maandag tot en met zaterdag van 12:00 tot 13:00 en op zondag tijdens diensten.
Adres: Am Lustgarten 1, metrostation S Bahn  Hackescher Markt

5. Viktoriapark

Het Viktoriapark is het bekendste park van Kreuzberg en ligt op de berg van Kreuzberg. Op de berg is een kunstmatige waterval aangelegd en er is een uitkijkpost.

Hier in het park heb je een mooi uitzicht op Berlijn. Je kan er heerlijk languit op het gras liggen en genieten van de zon terwijl je aan het picknicken bent.

Aangezien je in Kreuzberg niet direct in het centrum van Berlijn zit, zijn de hotels hier goedkoper dan in de meer toeristische wijken Mitte en Charlottenburg.

Adres: Kreuzbergstraße, station U Bahn Mehringdamm 

Berlijn
Foto: Het Holocaust Mahnmal

6. Holocaust Mahnmal

Op een belangrijke plek in het centrum van Berlijn, op de grens tussen Oost en West en pal naast de Brandenburger Tor, staat het Holocaust-monument. Het monument met 2711 betonnen blokken moet de herinnering aan de systematische vernietiging van het joodse volk enigszins levend houden.

Je kunt tussen de stenen doorlopen. Omdat de stenen in een kom staan steekt je hoofd niet boven de stenen uit en kom je links en rechts onverwacht mensen tegen tussen de stenen.

De nauwe gangen in het monument benadrukken de ervaringen van de Joodse bevolking.
Adres: Cora-Berliner-Straße,  S Bahn Unter den Linden

7. De Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor staat aan het eind van de boulevard Unter den Linden aan de aan de Pariser Platz. ’s Avonds zie je door de verlichting van de Brandenburger Tor een prachtig schouwspel van de oude poort tussen de moderne gebouwen.

In de buurt van de Brandenburger Tor bieden enkele handelaren souvenirs uit de Koude Oorlog aan. Hierbij moet je denken aan stukjes Berlijnse Muur, Russische gasmaskers en onderscheidingen uit de DDR.
Adres: Unter den Linden, Pariser Platz

8. De cafetaria op de bovenste verdieping van de TU Universiteit

Op de campus van de Technische Universiteit van Berlijn staat een ietwat oud uitziend hoog gebouw. Op de twintigste verdieping is een kantine voor studenten waar ook toeristen gebruik van maken.

Onder het genot van een goedkoop kopje koffie heb je hier namelijk een prachtig gratis uitzicht over Berlijn.

De snackbar is van maandag tot en vrijdag open van 9:00 tot 17:00 uur.
Adres: TU-Hochhaus: Ernst-Reuter-Platz 7, station U Bahn Ernst-Reuter-Platz

Er zijn overigens in Berlijn veel bedrijven met een kantine waar je ook als niet-werknemer goedkoop kunt eten.

Goedkoop eten in kantines in Berlijn

9.  In de Staatliche Museen Zu Berlin heb je op donderdagavond vanaf 18.00 gratis toegang.

10. De toegang tot de Gedächtniskirche is gratis.

Adres: Breitscheidplatz. Open van 9:00 uur tot 19:00 uur.

11. Gratis tours met gids in Berlijn

Leer Berlijn kennen met iemand die er woont. Er zijn bijna iedere dag gratis rondleidingen.

Tip: Met een Berlin Pass reis je gratis met het openbaar vervoer en de Hop-on Hop-off bussen en je hebt onbeperkt toegang tot veel musea.

Informatie over goedkoop in Berlijn
Goedkoop overnachten in Berlijn Met de trein naar Berlijn
Goedkoop in Berlijn Low budget in Berlijn
De hostels van Berlijn Fietstours en fietsverhuur in Berlijn
Gratis tours met gids in Berlijn Bagage veilig in je hotel
Handige spullen voor je reis Powerbanks en opladers
 
 
Kaart van Berlijn
 
 
Duitsland
 
 
 
zoek naar hotels
 
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 

 
 
Zoek op de site
 
 
Kaart van Berlijn
 
 
Kaart van Berlijn
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact