Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Gratis attracties en bezienswaardigheden in Amsterdam

In Amsterdam zijn een aantal attracties gratis of heel goedkoop. Hieronder vind je een aantal van deze attracties en bezienswaardigheden met adressen.

Zo kun je naar een gratis concert in het Concertgebouw of de Stopera. Gewoon rondkijken in Amsterdam is natuurlijk gratis.

    Low budget reizen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
     
Reizen > Low budget in > Nederland > Amsterdam gratis
Low budget in Nederland De goedkoopste hotels van Amsterdam Vliegveld Schiphol
Gratis leuke dingen doen in Amsterdam
Gratis attracties in Amsterdam
 
 
Kaart van Nederland
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 

 
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
 
 
tickets
Kaartjes voor attracties
1. Gratis toegang tot het dak van Nemo

Het museum Nemo is gevestigd in een groot groen gebouw niet ver van het centraal station en naast het Scheepvaartmuseum. Het gebouw heeft de vorm van een zinkend schip. Op de schuine zijde is een groot dakterras. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over Amsterdam en je kunt er fijn zitten.

Vanaf een loopbrug is het terras verbonden met de weg. Je kunt dus zonder te betalen naar boven lopen. Als je Nemo binnen wilt gaan moet je natuurlijk wel een kaartje kopen.

Adres: Nemo, Oosterdok 2, Amsterdam

Amsterdam Nemo

2. Gratis concerten in het Concertgebouw en de Stopera

Iedere woensdagmiddag om 12.30 uur kun je in het Concertgebouw tijdens het theaterseizoen een gratis concert bijwonen van het beroemde orkesten. Vaak gaat het om de repetitie van de concerten van die avond. Je kunt niet van te voren reserveren maar als je om 12.00 uur aanwezig bent is er nog wel plaats.

In Muziektheater Amsterdam, de Stopera, is op dinsdagmiddag om 12.30 uur een gratis voorstelling van een half uur. Meestal is het een opera of balletvoorstelling. Ook hier kun je niet reserveren.

Adressen:

Concertgebouw, Concertgebouwplein 10 Het Muziektheater Amsterdam, Amstel 3

3. Gratis rondleiding in een diamantslijperij

De diamanthandel was altijd belangrijk voor Amsterdam. Tegenwoordig is Amsterdam nog steeds een stad waar veel diamanten verhandeld worden.

Je kunt zeven dagen per week een gratis rondleiding van een uur krijgen door Diamantslijperij Gassan.

4. Gratis met de veerboot over het IJ

Achter het station vertrekken de hele dag en avond veerboten naar de andere oever van het IJ. Vanaf de veerboten heb je een mooi uitzicht over het water en op de stad. De veerboten zijn gratis.

Amsterdam Wallen

5. Sightseeing in Amsterdam

Het centrum van Amsterdam is heel goed te voet of met de fiets te verkennen. Op straat is veel te zien.

Hier is een gratis te downloaden kaart met een wandelroute (pdf).

Hieronder vind je een aantal tips.

- Er is altijd wel straattheater op de Dam
- De 17de-eeuwse Wallen zijn nooit saai. Je kunt er naartoe voor de mooie trapgevels van de herenhuizen uit de 17de eeuw, voor de coffeeshops rond de Zeedijk en de Warmoesstraat en voor het wereldberoemde Amsterdamse "red light district".
- De smalle en kronkelende straten van de Jordaan met gezellige winkeltjes, terrasjes en kroegen.
- De bekende brug van de 15 bruggen over de Reguliersgracht op de hoek van de Herengracht. Als je op deze brug staat zie je veertien andere bruggen. Vooral als het donker is, is het uitzicht over de grachten en de met honderden lampjes verlichte bruggen spectaculair.
- Een paar minuten lopen van de Dam kom je bij de Negen Straatjes. Deze 17de en 18de-eeuwse straatjes liggen in de Grachtengordel tussen de Singel, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht.

In de 9 Straatjes zijn prachtige gespecialiseerde winkeltjes op het gebied van antiek, curiosa, "Vintage", kaas, chocolade, wijn, reisboeken en mode.

Het succes van de Negen Straatjes doet de huren echter stijgen en steeds meer winkeltjes moeten verhuizen om plaats te maken voor de bekende winkelketens.

De Negen Straatjes in beeld.

tickets Tip: Er zijn gratis rondleidingen in Amsterdam met gids via Sandemans New Europe.

Online tickets voor attracties en rondleidingen in Amsterdam

amsterdam winkelstraten
De 9 Straatjes
Als je een Museumkaart hebt kun je gratis naar:
Het Rijksmuseum Amsterdam museum
Het Rijksmuseum Museum Ons´Lieve Heer op Solder
Informatie over goedkoop in Amsterdam
De goedkoopste hotels in Amsterdam Low budget in Nederland
Schiphol De hostels van Stayokay
Fietsen in Amsterdam Gratis tours door Amsterdam
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact